Domnule Topcat,
1.Cand cineva aduce injurii altcuiva o face ca sa dovedeasca ca el e mai tare decat adversarul.
2.Cand cineva doreste sa fie ridicat mai sus de altii atunci apare sentimentul de mandrie.
3.Mandria e premergatoare caderii. (ai idee ce inseamna aceasta cadere?)
Sa nu crezi ca esti unic in modul tau de gandire pentru ca si eu vin din lumea in care traiesti tu acum, un proverb spune cam asa: "Cel mai desptept cedeaza primul."
Oare te crezi tu mai desptept decat Cuvantul Domnului insistand atat?
Multi se bat cu pumnul in piept ca Dumnezeu nu e chiar asa cum gandesc crestinii, ba chiar dupa prima expeditie pe Luna un filozof a reclamat: "Iata am fost in cer si Dumnezeu nu era acolo. Dumnezeu e mort." Tu ca si omul acesta si ca multi altii credeti ca nu exista Dumnezeu si de fapt tu esti singurul dumnezeu ca doar tu iti aduci toate pe masa la mancare, doar tu iti iei casa si doar tu iti cumperi haine. Draga prietene, sa stii ca in lume exista foarte multi dumnezei la care lumea se inchina intr-un mod sau altul, dar unu singur e ADEVARAT!
Cand cineva isi dedica viata sa faca cat mai mult bani, atunci banii devin dumnezeul acelui om.
Cand cineva isi dedica viata sa isi faca o masina cat mai frumoasa, atunci masina devine dumnezeul acelui om.
Cred ca aceasta lista cu dumnezei poate continua la nesfarsit, si asta tocmai sa contrazica pe cei care sustin sus si tare ca nu au dumnezeu.
Acum o intrbare pentru tine:
Daca tu esti pus sa alegi intre lumina si intuneric ce ai alege? oare alegerea ta ar fi sa stai toata viata pe intuneric?
Daca tu ai fi pus sa alegi intre bucurie si tristete tu ce ai alege? oare alegerea ta ar fi sa fii morocanos toata viata?
Daca tu ai fi pus sa alegi intre dreptate si minciuna ce ai alege? sa fii mintit toata viata, sa traieste o viata in care trebuie sa dai mita sa obtii ceva chiar daca ar fi fost pe buna dreptate al tau?
Daca tu ai fi pus sa alegi intre viata si moarte ce ai alege? oare tu ai alege sa ii lasi pe cei dragi acasa, sa iti lasi placerile care le ai in aceasta lume doar ca sa te manance viermii?
Daca am spus ceva ce deranjeaza va rog sa ma iertati, dar cum pot sa stau cu mainile in san cand cineva rade de Tatal meu ?
|