Subiect: Pilde
View Single Post
Vechi 05.11.2009, 11:35:31
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

M-am gandit si eu ce ar putea sa insemne. Poate are mai multe talcuiri?

Eu m-am gandit ca in plan material poate sa insemne: gandeste-te si randuieste bine inainte sa intri in tarina/sa incepi treaba, dupa care vei putea sa obtii ceva indestulator. Adica un fel de masoara de sapte ori si o data taie! Aceasta varianta este insa putin probabila, cred.

A doua varianta care mi se pare ceva mai buna este: mai intai randuieste lucrurile in planul exterior fiintei tale -rudele, prietenii, societatea- si cand te vei fi impacat cu exteriorul concentreaza-te pe interiorul tau si perfectioneaza-ti sufletul (rugaciune, post etc), si facand acestea ti se va ridica casa in ceruri. Ma gandesc ca se pune accent pe faptul ca trebuie mai intai sa fii impacat cu lumea si dupa aia cu tine insuti si doar atunci poti evolua spiritual spre mantuire (Doamne cat de bine le spun, daca le-as putea aplica....)

PS In Scriptura sunt foarte multe pasaje cu multiple interpretari: pentru fiecare dupa putinta. Biblia este lectura perfecta pentru oricine - si cel cu 2 clase si cel cu 2 doctorate vor gasi ca li se adreseaza exact lor!