Subiect: Holocaustul
View Single Post
Vechi 04.11.2009, 12:13:00
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
As aprecia daca nu as primi doar comentarii, ci si raspuns la ce intreb eu, : ce inexactitati s-au scris pe Wikipedia despre Struma? Sa revenim deci la topic, acum ca mi-ai trezit interesul pentru aceasta catastrofa.

Nu am pus "cuvinte in gura ta", ci am tras o concluzie dupa cuvintele scrise de tine, care inca se mai pot citi in toata sectiunea "Iudaism".

Trebuie sa spun, ca apreciez ceva in mod deosebit la evrei: faptul ca fiecare individ, indiferent de meserie, este considerat ceva deosebit.
Acest lucru ar trebui sa il invatam si noi, romanii: ca omul e o valoare in sine; nu e valoros pentru banii pe care ii are sau pentru meseria pe care o practica, ci pentru ca e om. In cazul romanilor as zice sa fie tratati cu deminitate pentru ca sunt oameni si fii ai lui Dumnezeu. Dar respectul acesta incepe de la fiecare persoana in parte. Daca noi avem respect fata de noi insine, si ceilalti ne vor trata cu respect.
Eu nu am pretins ca in acel topic despre Struma este ceva gresit. Am atras numai atentia, in general ca nu tot ce se scrie la Wiki este absolut adevarat si trebuie sa fim atenti.
Nu trage concluzii despre ce scriu eu deoarece daca vreau sa scriu ceva- scriu si nu "pe ascuns" ca nu am secrete.
Fiecare are de invatat ceva de la altii ca nimeni nu stie absolut totul. Nenorocirea incepe cu cei care nu stiu, nu invata de la altii si din lipsa de altceva ignoranta lor le face frica de "necunoscut" si iata prima caramida la palatul antisemitismului.
Scri:" Trebuie sa spun, ca apreciez ceva in mod deosebit la evrei:".Ai si aci mare gresala ca evreii nu sunt la fel totii. Sunt asa si sunt si altfel. Evreii sunt ca romanii.Uneoori buni si uneoori rai. prima lectie: Nu pune pe totii evreii in aceias oala. Adevarat ca evreii se ajuta intre ei mai mult ca romanii de exemplu dar asta nu ii face pe toti buni sau rai.