Citat:
În prealabil postat de E_my
In putinul timp pe care il am pentru mine zilnic, incerc sa descopar in mine calea potrivita sufletului meu..Incerc sa vad casatoria altfel decat am vazut la familiile din jurul meu, dar imi este tare greu. Cu adevarat ajung zilnic sa vad casatoria ca pe un jug care se ingreuneaza cand apar copiii..
|
Eu chiar am vazut familii cu copii extrem de armonioase si frumoase...desi ceea ce mi-a atras mie atentia in legatura cu una dintre ele a fost faptul ca parintii erau in permanenta preocupati de ce fac copiii, chiar si cand acestia urmareau desene animate impreuna cu altii...parintii erau tot alaturi de ei. Mi s-a parut extrem de frumos...dar mi-am pus intrebarea daca ei mai sunt un cuplu sau daca isi mai acorda timp pentru ei. Asta o fi modul meu de perceptie, si poate ca si uiti de tine atunci cand ai copii....eu nu am de unde sti acest lucru...
Citat:
Imi doresc cateodata sa iubesc si sa fiu iubita, dar alteori am impresia ca dragostea nu este pentru mine..
Caut in jurul meu modele de familii, dar cu greu gasesc soti care se impaca bine, si de obicei acestia sunt lasati de diavol in pace doar pentru ca de mult fac voia lui..
|
De ce cauti modele de familii??
Chiar si daca tu simti ca nu exista asa ceva in jurul tau, ele cu siguranta exista...eu cel putin am vazut o multime, si nu toate dupa acelasi sablon..diferite, dar multe frumoase, armonioase, vii, avand copii...exista iti spun eu!
Citat:
De aproape 3 ani incerc sa ii explic prietenului meu importanta abstinentei inainte de casatorie, dar mereu raman tare dezamagita..imi spune sa ii arat un exemplu de cuplu care practica abstinenta, pentru ca " abstinenta este o dogma invechita"..
|
Dar de ce trebuie sa ii dai exemple neaparat, daca tu crezi ca e importanta aceasta abstinenta...ar trebui sa incerce sa inteleaga ca este conceptia ta de viata....
Citat:
Caut in jurul meu modele de oameni care se iubesc, care se iubesc in Hristos..Nu gasesc..
Ma bucur ca pot descoperi in topicul acesta ca familia ortodoxa exista si azi, si ca pot invia in mine speranta ca poate fi si armonie intre cei doi soti..povestea voastra poate fi o pilda pentru noi, putem invata din greselile voastre dar si din actiunile voastre placute Domnului..
|
Nici nu trebuie sa gasesti modele, cred ca tu trebuie sa stii cum ai vrea sa fie casnicia ta, sa te simti implinita in cadrul ei, sa ceri ajutorul lui Dumnezeu in acest sens. Eu nu am cautat niciodata modele, chiar daca mi s-a umplut sufletul de bucurie ori de cate ori am aflat familii frumoase ( una dintre ele fiind si familia nasilor mei de cununie, ei avand 50 de ani)...dar asa cum e relatia mea, la inceput...ne este noua model si multumim lui Dumnezeu pentru asta!!!
Mult optimism, sa-ti dea Dumnezeu sa ai o casnicie frumoasa, multi copiii si folos duhovnicesc!