Citat:
Īn prealabil postat de andreicozia
Ancah, eu am avut ocazia sa-l confrunt pe un calugar bine pozitionat in sistem care era homosexual, si stii ce mi-a spus, ..ca in cazul lui, ca-l stia cel mai bine :), homosexualitatea a facut si face parte din FIINTA LUI, NU ESTE NICI O PATIMA asa cum ar vrea sa explice cu succes in auditoriul HOMOFOB, unii si altii inclusiv multi duhovnici celebrii.
INSA NU TOTI!! sunt multi duhovnici care au avut de a face cu frati si surori care ASA SUNT EI de la mama lor facuti, si sa stii ca-i inteleg si le inteleg lupta de a nu ceda firii lor homosexuale si DE A NU FI ACTIVI pentru a nu sminti. Asa da smerenie! Sa stii ca acei duhovnici sunt tacuti cind vine vorba de homosexualitate in minastiri!
Patimi sunt multe in minastiri mai ales cu cei tineri infantili la minte care fug de resposabilitati din lume.
Unora le fug ochii dupa maicute, altora dupa calugari, iar altii se masturbeaza, deci care ar fi diferenta, ...nici una!
|
Andrei, iarta-ma, dar ceea ce scrii e f superficial si din pacate nu vad sa tii cont de invatatura Bisericii, adica de Sfintii Parinti.
Se stie ca cele rele ne vin de la diavolul, nu sunt idei care ne apartin, ci el ni le trimite si noi le punem in aplicare. De aceea nu putem accepta ca normal ceea ce spune unul si altul, ci trebuie sa ne straduim sa intelegem cum iau nastere aceste caderi si patimi. Sf. Ioan Gura de Aur, in citatul de mai sus explica unele lucruri, dar am gasit si alte amanunte intr-un Pateric, cu care voi reveni, caci e cam tarziu pentru mine ca sa continui acum.
Duhul Sfant, care i-a inspirat pe Sfintii Parinti, le-a dezvaluit acestora adevarul la un nivel mult superior, comparativ cu nivelul de intelegere al oamenilor obisnuiti. Ideile lor le putem intelege, dar nu putem ajunge singuri la aceleasi idei. Tocmai de aceea e de dorit sa ii studiem, daca vrem sa stim cat mai exact despre cele ce ne intereseaza.
Dar a spune ca X, care face faptele sodomiei, nu e stapanit de patima (patima fiind repetarea pacatului), desi scris este ca sodomitii, pe langa multi alti pacatosi, nu vor intra in imparatia cerurilor, este doar o copilarie, dar nu una nevinovata...
Sa nu uitam ca ne aflam in vremea proorocilor mincinosi, in care adevarului i se substituie minciuna. Dar oare noi ce vrem sa credem, adevarul sau minciuna?!? Raspunzand la aceasta intrebare, vom sti ce avem de facut.