View Single Post
Vechi 04.11.2009, 02:43:32
OryNider OryNider is offline
Banned

Data înregistrării: 22.04.2006
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin MSN pentru OryNider Trimite un mesaj prin Yahoo pentru OryNider
Exclamation

Citat:
imaginile din Tabernacol si Heruvimii de pe chivot NU erau asezate acolo pt.inchinare!!
Este adevărat că chivolul era în Sfâta Sfiintelor udne doar marele preot intra odată pe an și se închina la Șama care era mai strălucitoare decât obiectele de aur.

Ce ai de comentat despre șarpele de aramă ? Nici lui nu i se închinau israeliții ?

Referitor la dumnezeirea Domnului Iisus, este pierdere de vreme deoarece majoritatea sectelor martorilor o recunosc în afră de câțiva ateiști care umblă la ei și nu recunosc preexistența Domnului ca "Cuvânt".

Ași putea să citez:

Proverbe 30:4 - Cine s-a suit în ceruri și iarăși s-a pogorât, cine a adunat vântul în mâinile lui? Cine a legat apele în haina lui? Cine a întărit toate marginile pământului? Care este numele lui și care este numele Fiului Său? Spune dacă știi!

La acesta un brahamist ar zice că se referă la fiul regelui.

Învățătorul Pavel, apostolul a citat din Psalmul 2:

Cel ce locuiește în ceruri va râde de dânșii și Domnul îi va batjocori pe ei! Atunci va grăi către ei întru urgia Lui și întru mânia Lui îi va tulbura pe ei; Iar Eu sunt pus împărat de El peste Sion, muntele cel sfânt al Lui, vestind porunca Domnului.

Domnul a zis către Mine: "Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut!

Cere de la Mine și-Ți voi da neamurile moștenirea Ta și stăpânirea Ta, marginile pământului.

Le vei paște pe ele cu toiag de fier; ca pe vasul olarului le vei zdrobi!"

Și acum împărați, înțelegeți! Învățați-vă toți, care judecați pământul!

(Psalmul 2:4-10)

Ep. Evrei 1:1-6; 5:5 - După ce a vorbit în vechime părinților noștri prin prooroci, în multe rânduri și în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârșitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus moștenitor al tuturor lucrurilor, și prin care a făcut și veacurile.
El, care este oglindirea slavei Lui și întipărirea Ființei Lui, și care ține toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui, a făcut curățirea păcatelor, și a șezut la dreapta Măririi în locurile prea înalte, ajungând cu atât mai presus de îngeri, cu cât a moștenit un Nume mult mai minunat decât al lor.
Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu ești Fiul Meu; astăzi Te-am născut?” Și iarăși: „Eu Îi voi fi Tată, și El Îmi va fi Fiu?”

Și, când duce iarăși în lume pe Cel întâi-născut, zice: „Toți îngerii lui Dumnezeu să I se închine!”

Amin

Last edited by OryNider; 04.11.2009 at 02:46:33. Motiv: ortografie