View Single Post
Vechi 03.11.2009, 22:21:01
ciprian85 ciprian85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Deci situatia se prezinta asa:

Oamenii de stiinta ateo-evolutionisti ne invata ca ne tragem din maimuta, ne invata despre big-bang si despre evolutionism. Din pacate, multi crestini sunt de acord cu ei. Daca citim scrierile Sfintilor Parinti, aflam ca defapt nu este asa. A fost facut omul, de parte barbateasca si femeiasca. In discursul Sfantului Vasile cel Mare, Ioan Gura de Aur, etc nu o sa auzi de evolutie sau alte prostioare.

Deci cum sa'i dam crezare? Mincinosilor sau Sfintilor Parinti? Raspunsul la intrebare e usor, zic eu.
Frate cred ca m-ai inteles gresit. Nu cred in evolutionism! Sunt intru totul adept al creationismului. In acelasi timp apreciez scrierilor Sf. Parinti, pe care le si citesc cand am timp(imi place in special Sf. Ioan Gura de Aur) Nu confunda stiinta cu ateismul! Sunt atatia oameni de stiinta care au trait ca adevarati crestini. Unii dintre ei chiar au avut un sfarsit mucenicesc ex: profesorul universitar fiz. Alexandru Mironescu.
Noi nu trebuie sa negam stiinta, dupa cum nici Sf. Parinti nu au negat-o. Ci au studiat cu sarg sub indrumarea unor profesori(care inca erau pagani - inchinatori la idoli), trecand prin "filtrul Sf. Scripturi" informatiile primite de la acestia. Un exemlu pentru noi ar trebui sa fie Sf. Ioan Gura de Aur care a studiat cu Libanus, un mare invatat din Antiohia si aprig sustinator al inchinarii la idoli. Sf. Ioan nu s-a lasat influentat de de conceptiile religioase ale invatatorului sau, preluand doar informatiile necesare pentru desavarsirea educatiei sale.
Iar aceasta ajunsese atat de desavarsita ,incat Libanus intrebat pe patul de moarte cu privire la persoana pe care ar dori sa-i urmeze ca si profesor a raspuns: "Ioan, daca nu mi l-ar fi furat crestinii".

Eu am afirmat doar ca nu sunt de acord cu "gogornitele"(conceptii, idei) ce spun ca Pamantul nu se misca, ca ar fi plat, sau ca s-ar situa in centrul universului. De unde asemenea informatii? Scrie asa ceva in Biblie? Nu! Sunt doar rodul imaginatiei umane, idei care pana la urma s-au dovedit complet gresite.
Reply With Quote