Subiect: polemizam?!
View Single Post
Vechi 03.11.2009, 21:39:19
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit Zaharia esti un pacatos...

Am citit imensa ta postare in care ii judeci si ii critici pe toti. Nu stiu cine iti da tie acest drept.
Mai spui ca esti credincios bun si ne dai noua lectii, cand judeci si lovesti si ranesti la tot pasul, sub vorbe mieroase.
Te rog foarte mult sa incetezi si sa ne lasi in pace sa discutam. Daca nu-ti plac parerile noastre, esti liber sa pleci.
Si asa spui ca tu lestii pe toate mai bine.

Ca sa lamurim ceva, desi sunt, la fel ca si tine de altfel, off topic:
1. Nu sunt prefacuta, iar naiva pot sa par, pentru ca nu stiu multe lucruri si nu le inteleg.
Se infurie lumea si nu poate pricepe ca nu toti oamenii sunt al fel. Eu nu sunt talentata in a studia si pricepe,teologia si asta nu pot sa schimb. Dumnezeu asa m-a facut. Am modul meu de intelegere si de a vedea lucrurile.In plus mai am si o anumita experienta mai putin pozitiva in materie de preoti. Duhovnic adevarat n-am.
Mi-am luat carti si citesc, dar pricep atat cat pot.
2. Nu sunt Ory, ea are o anumita experienta cu calugarii din cate am inteles, si suficient cat sa aibe viziunile ei asupra religiei.
Te rog lasa-ne in pace.
3. In acest forum suntem ca sa discutam (multi sunt destul de singuri in lume), sa intrebam, sa aflam.
Poate ca tu nu te incadrezi in nici una din aceste categorii.
In plus suntem si oameni, cu sentimentele si temerile noastre. Daca mie mi-e teama de boli de ce ma batjocoresti? Ai avut oameni bolnavi in jur, ai ingrijit vreodata un om bolnav pe moarte? Ti-a murit vreo persoana draga? Nu? Atunci nu poti stii ce inseamna asta. Si nu stii probabil multe lucruri din viata, multe necazuri si suferinte. N-am scriu aici prin cate trec eu si altii.
Nu stii ce necazuri am si cum ma simt si ultimul lucru de care am nevoie este batjocura pe un asa forum unde caut luminare si mangaiere.
Asta inseamna pentru mine crestinism, credinta. La tine nu am vazut sa spui o vorba buna de incurajare, de mangaiere, de intelegere, sa dai un raspuns bland, la obiect.
Nu cred ca suntem in masura sa ne masuram acum in credinta. Dumnezeu stie mai bine.
Pareri am voie sa spun prin prisam sentimentelor, a experientei si gradului meu de cunoastere.
Ce te face sa crezi si chiar sa fii sigur ca tu stii mai bine decat noi? De unde stii ca nu gresesti tu si nu noi?

4. La subiectul de fata chiar nu inteleg de ce si pe cine te infurii?
Daca pe mine, chiar nu vad de ce.
Eu am definit preotia in mod pozitiv si am spus ca le cuprinde pe toate.
Ce nu-ti place la raspunsul meu?
Faptul ca am spus ca fiecare percepe in alt fel harul?
Asa este sa stii.
De ex. exista numeroase opinii despre harul parintelui Cleopa. Pe mine ma fac sa sufar si sa plang scrierile si tonul in care vorbeste oamenilor. Mi-a distrus sufletul cu opiniile sale si mi-a dat o mare nesiguranta, pana la a pune in cumpana existenta mea ca femeie si ca sotie.
Altii ii critica pe alti preoti, sau dimpotriva ii considera cu har.
Este greu, subiectiv, pentru ca fiecare are experientele sale.
Acelasi preot unuia ii poate face bine, altuia rau.
Ma opresc. Nu stiu daca are rost sa-ti mai explic.
Un preot/duhovnic are in mana sufletul omului si este f.usor sa-l distrugi, caci este f.sensibil. Un preot poate duce un om in credinta si rai sufletesc, sau dimpotriva in deznadejde, depresie si iad sufletesc. Am avut parte de ambele cazuri, asa ca stiu f.bine ce vorbesc.
Reply With Quote