Eu cred ca ar trebui sa verificam informatiile pe care le citim (chiar si de pe un forum ortodox care se doreste a fi bine intentionat si nu manipulativ), inainte de a crede tot ce citim.
De exemplu, pe linga reclama "mascata" (in opiniamea reclama este cat se poate de fatisa) la un anume cabinet:
Citat:
În prealabil postat de Iustin32
- Ce alternative propuneti?
- Exista cai de evitare a acestor vaccinuri: intarirea si echilibrarea sistemului imunitar in ansamblu, nu pe bucatele. In aceasta directie, tratamentele fitoterapice si homeopatia ofera suficiente alternative naturale. Daca aceste tratamente sunt eficiente pentru corectarea si vindecarea unor boli autoimune grave sau a alergiilor, atunci cu siguranta sunt eficiente si pentru asigurarea imunitatii impotriva majoritatii afectiunilor infectioase.
Vaccinarea copiaza, de fapt, principiul de baza al homeopatiei. Se considera ca o boala poate fi vindecata de ceea ce o produce - similia similibus curantur. Si atunci, de ce sa folosesti copia, cand poti sa ai originalul?
D-l dr. RARES SIMU poate fi contactat la Cabinetul "API ESTETIC", str. C. A. Rosetti nr. 31, sector 2, Bucuresti, tel. 021/317.37.91, 0722/82.42.12
|
La o verificare atenta, constatam ca acest domn Rares Simu NU este medic cu drept de libera practica a profesiei de medic!
Ca daca ar fi medic cu drept de libera practica a medicinei, l-am putea gasi in registrul medicilor:
http://www.cmb.ro/registru/
Asa puteti sa verificati si dvs cine este cu adevarat medic si cine nu este medic si nu are dreptul sa practice medicina (adica un impostor?). Chiar va rog sa verificati (eu am verificat), iar acest individ care se autoinituleaza "dr" de fapt nu se regaseste in registrul medicilor care au dreptul sa practice medicina.
Apoi i-am gasit si "cabinetul" la care isi face reclama:
http://www.apiestetic.ro/servicii.php
Intre serviciile oferite de cabinetul acestui individ care se da drept doctor, gasim:
- Epilare cu ceara de unica folosinta
- Machiaj semi-permanent pentru ochi, sprâncene si buze
- coafor
- Manechiura si pedichiura clasica
Dragii mei, eu sincer chiar nu pot sa cred ca un doctor adevarat, un medic, se apuca sa faca manichiura, pedichiura, coafor, machiaj, epilare si alte asemenea pentru "pacientii" sai! Sa fim seriosi...
In opinia mea acest individ poate fi orice, numai doctor nu este. Deci sa nu credem orice abureala chiar daca suna pompos si cu tenta "stiintifica".
Din punctul meu de vedere NU se poate pune baza pe afirmatiile care vin din partea unei persoane care nu este medic atunci cand vorbim despre vaccinuri, cu atat mai putin nu este o pedichiurista experta in vaccinuri sau in medicina.
Apoi, concluzia articolului anti-vaccinare scris de acest individ care se da drept "dr" ar fi ca sa apelam la homeopatie in loc de vaccinuri. Eu vreau sa va intreb: acele "energii" despre care vorbesc homeopatii ca ar sta la baza tratamentului homeopat, de unde vin ele??? Ei zic ca daca agita un flacon cu apa in care nu mai exista nici o substanta, atunci "energizeaza" apa respectiva si "energia" respectiva vindeca boala. Unii homeopati (mai curajosi) chiar au curajul sa dea drept exemplu agheasma care in opinia lor este tot o "apa energizata la fel ca si medicamentele homeopate" (afirmatie care pe mine ca ortodox ma revolta). Deci inca o data va intreb: de unde vin "energiile" si "energizarile" medicamentelor homeopate? Vi se pare ok sa renuntati la vaccinuri in favoarea medicamentelor homeopate?