Citat:
În prealabil postat de ciprian85
Draga ai2, BO nu invata faptul ca Pamantul ar fi plat sau ca ar fi situat in centrul universului. Pana la urma nici nu ar intra in atributiile ei. Misiunea bisericii vizeaza sufletul omului si nu organizarea universului, forma diferitelor astre, faptul ca se rotesc sau nu. Acestea reprezinta apanajul stiintei. Doar Papa a considerat ca ar fi apanajul biserici, dar asta e alta poveste.
Biserica ne indeamna sa studiem cat mai mult, sa ne punem in valoare talantii. Noi credem ca la judecata unul dintre criteriile aplicate va fi si modul in care am stiut sa gestionam calitatile primite la nastere. Sf. Parinti ai Bisericii au fost unii din cei mai invatati oameni ai perioadei in care au trait. Aveau scoli inalte facute cu cei mai mari profesori ai vremi: la Atena, Alexandria, Antiohia sau Roma. Printre acesti Sf. Pariniti a fost si Sf. Ioan Damaschinul, guvernator al Damascului - "ca apogeu al carierei lumesti" - chiar si in timpul stapanirii arabe. Dupa cum se poate observa si din titlu thread-ului, Sf. Ioan pe langa cariera politica, "a facut cariera" si ca teolog, fiind interesat chiar si de organizarea universului. Pe care a anticipat-o destul de bine tinand cont ca in Europa de vest se credea la aproape 1000 de ani dupa Sf. Ioan, ca pamantul ar fi plat, ca nu s-ar misca si alte bazaconii de care Papa tinea cu dintii.
Asa ca indemnul meu este: copii, studiati cat mai mult si mergeti cat mai des la biserica!
|
Deci situatia se prezinta asa:
Oamenii de stiinta ateo-evolutionisti ne invata ca ne tragem din maimuta, ne invata despre big-bang si despre evolutionism. Din pacate, multi crestini sunt de acord cu ei. Daca citim scrierile Sfintilor Parinti, aflam ca defapt nu este asa. A fost facut omul, de parte barbateasca si femeiasca. In discursul Sfantului Vasile cel Mare, Ioan Gura de Aur, etc nu o sa auzi de evolutie sau alte prostioare.
Deci cum sa'i dam crezare? Mincinosilor sau Sfintilor Parinti? Raspunsul la intrebare e usor, zic eu.