Subiect: Fecioria
View Single Post
Vechi 18.02.2007, 22:06:04
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Citat:
În prealabil postat de omulet
Pai nu cred ca e chiar asa... Cred ca reiese clar din unele din mesajele de mai sus ca nu e vorba de niciun "asa trebuie".
Atunci despre ce e vorba? Imi cer scuze, eu nu vad nimic clar din mesajele de mai sus, toate spun cam acelasi lucru
O sa incerc sa explic ceva...

Invierea lui Hristos mai este numita o noua creatie. Asta nu inseamna ca totul acum e desavarsit (caci lumea a ramas cazuta), insa acum, odata ce Dumnezeu s-a facut om, si noi, oamenii (si prin noi lumea) avem acces la o anume sanctificare. Dumnezeu ne da sansa sa fim cu el pana in cele mai banale si mai firesti actiuni ale noastre.

Asa e si cu nunta. Slujba logodnei are intotdeauna loc la intrarea bisericii. Asta simbolizeaza caracterul firesc, natural al dragostei intre barbat si femeie, care, mergand spre Taina Nuntii, aleg sa-L invite pe Dumnezeu in relatia lor si fac asta intrand in Biserica. Aici, prin Taina (sau sacrament, in terminologia latina), Dumnezeu binecuvinteaza aceasta unire si ii da o alta dimensiune. Ca si la nunta din Cana Galileii, unde vinul al doilea (transformat din apa de catre Hristos) e mai bun decat cel dintai...

Astfel, femeia si barbatul devin un singur trup... (vezi aici "Un singur trup - Aventura mistica a cuplului" de Michel Philippe Laroche. Ed. Amarcord, 1995... in aceasta carte vei gasi si capitole referitoare la sexualitate.)

In aceasta perspectiva, fecioria inaintea casatoriei e ceva firesc si nicidecum un "asa trebuie"...
Reply With Quote