Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Deci apare 
|
Nici nu am zis vreodata ca nu apare cuvantul acela in Geneza probabil ca apare in mai multe locuri , dar nu neaparat cu sensul unei zile de odihna.
Citat:
Ce vorbești domnule?
"1. Zis-a Domnul către Moise: "Cioplește două table de piatră, ca cele dintâi, și suie-te la Mine în munte și voi scrie pe aceste table cuvintele care au fost scrise pe tablele cele dintâi, pe care le-ai sfărâmat." (Ieșirea 34)
|
27. Și a mai zis Domnul către Moise: "Scrie-ți cuvintele acestea, căci pe cuvintele acestea închei Eu legământ cu tine și cu Israel!"
28. Moise a stat acolo la Domnul patruzeci de zile și patruzeci de nopți; și nici pâine n-a mâncat, nici apă n-a băut. Și a scris Moise pe table cuvintele legământului: cele zece porunci.(Iesirea 34)
Citat:
Foarte bine, dar asta nu înlocuiește porunca lui Dumnezeu, și nu conferă duminicii sfințenia și binecuvântarea pe care El a da dat-o sâmbetei. Chiar repetarea scrierii dumnezeiești pe tablele de care aminteam mai sus, dovedește că Legea este veșnică și neschimbătoare (Matei 5,17-19; Romani 13,8-10; Efeseni 6,2; Iacov 2,8-12; 1 Ioan 2,3.4; 5,2.3).
|
Cand a sfintit Dumnezeu sambata?Dumnezeu a sfintit odihna Lui si ziua a saptea, nu sambata.Evrei tin sambata ziua odihnei pentru ca atunci au intrat in Odihna lui Dumnezeu, si au fost eliberati din robia Egipteana.Nu cred ca este zi mai sfintita si binecuvantata decat ziua conferita Insusi Domnului Odihnei ,odihna pe care el a adus-o.Duminica este aceasta noua zi , prin care intram din nou in Odihna lui Dumnezeu prin Invierea lui Hristos din morti,prin care s-a innoit si s-a sfintit din nou intreaga creatie,si prin care am iesit din robia pacatului.De aceia s-a si zis prin Apostolul:
"Evrei 4:7 Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
Evrei 4:8 Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă."
Deci nu exista zi mai sfanta si binecuvantata ca ziua in care ne-a adus acum Iisus prin Invierea Sa din morti, zi conferita Majestatii Sale care ne duce in odihna cea vesnica a lui Dumnezeu.
Acum te intreb care e a patra porunca?
si iarasi te intreb, de ce tineti voi odihna sambata?