View Single Post
Vechi 02.11.2009, 05:13:45
mirelat
Guest

Implicit despre neplata

iata ca a mai trecut 1 an si i-am sarbatorit din nou pe Sfintii Cosma si Damian, Doctorii fara de arginti.

am sa traduc putin din foaia pe care am primit-o astazi la biserica (dedicata sarbatorilor zilei si ale saptamanii care vine):

Odata sfintii au fost adusi la o femeie grav bolnava pe nume Palladia, pe care toti doctorii refuzasera sa o trateze din cauza starii ei care parea fara scapare. Prin credinta si prin rugaciunile fierbinti ale sfintilor frati, Domnul a vindecat boala de moarte a Palladiei, iar ea s-a ridicat din pat perfect sanatoasa si a dat slava lui Dumnezeu. Ca multumire pentru ca a fost vindecata si dorind sa ofere un mic dar, Palladia s-a dus cuminte la Damian. I-a oferit 3 oua si i-a zis, "Ia acest mic dar in Numele Sfintei Treimi de viata datatoare, Tatal, Fiul si Sfantul Duh." La auzul Numelui Sfintei Treimi, doctorul fara de plata nu a indraznit sa refuze.

Cand Sf. Cosma a aflat ce s-a intamplat s-a intristat foarte tare, crezand ca fratele sau a incalcat juramantul [de a nu lua nici un fel de plata de la cei pe care ii vindecau]. Si pe patul de moarte fiind a cerut ca fratele lui sa nu fie ingropat langa el. Sf. Damian a murit si el la scurt timp dupa aceea, si toti se intrebau unde sa-i faca mormantul. Dar prin voia Domnului s-a intamplat o minune. O camila, pe care sfintii o vindecasera de salbaticie, a vorbit cu voce omeneasca si le-a spus ca nu trebuie sa aiba indoiala daca sa puna trupul lui Damian langa Cosma, pentru ca Damian nu a acceptat ouale de la femeie drept plata, ci din respect pentru Numele lui Dumnezeu. Sfintele Moaste ale fratilor sfinti au fost ingropate impreuna la Thereman (Mesopotamia).
Reply With Quote