View Single Post
Vechi 31.10.2009, 22:35:19
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Smile Despre frumusetile Raiului

Initiez si eu primul meu topic. Vad ca a fost multa agitatie pe topicul cu chinurile iadului, asa ca m-am gandit ca ar fi bine sa vorbim si despre ce ii asteapta pe cei drepti, sa ne bucuram citind cum au vazut altii Raiul in care cred ca dorim toti sa ajungem. Va astept cu frumoase citate din Sf. Parinti (din care eu nu prea am citit) sau pareri personale. Eu voi cita din par. Cleopa:

Despre frumusetile Raiului (22. 07. 1988)

Raiul este un loc de desfatare, unde vazandu-L pe Dumnezeu, asa cum este El, fata catre fata si iubindu-l in mod desavarsit, sufletul se bucura de o fericire vesnica. Paradis sau rai inseamna un loc foarte placut, fie o gradina, fie un loc cu pomi, fie o padure. gradina placuta, unde l-a pus Dumnezeu pe om, dupa ce l-a creat, este numita paradisul terestru sau raiul pamantesc. se mai intelege prin rai locul unde dreptii Il asteptau sa vina pe Hristos. Talharului cel bun i-a zis Hristos: "Astazi vei fi cu mine in Rai". In Rai, adica in sanul lui Avraam. Rai inseamna locul unde sfintii, cei alesi, cei randuiti se bucura cu Dumnezeu de viata vesnica, caci zice Sf. Ap. Pavel: "Caci a fost rapit in Rai la al treilea cer". raiul sau cerul este un loc de desfatari, adica un loc in care afla multimea bunatatilor, fara de niciun amestec al raului,un loc de dorinte fara neincetare si din cele mai vii, unde se gusta din plin cele mai dulci bucurii, un loc de unde este alungat pentru totdeauna ceea ce ar putea cauza cea mai mica greutate, cel mai mic necaz, un loc se bucura de o fericire atat de mare "pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-au suit".
Ceea ce face multimea bucuriei celor alesi in rai este vederea lui Dumnezeu fata catre fata. Intariti in lumina slavei si in stare de a suporta stralucirile Fiintei divine, ei contempla adorabila Treime, se satura in viata vesnica cu aceasta cunoastere desavarsita a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh. VA URMA.