Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Ce faci Andrei daca in timpul prigoanei condusa de "Izabela" nu vei fi hranit de corb cu bucatele de carne?
De unde vei stii ca in momentul in care vei hotari sa lasi slujba, familie, loc de viata, esti calauzit de Dumnezeu si nu de alte forte?
|
Nu mai cânta în struna audientei. Daca vrei sa discuti, vino cu idei, nu cu întrebari fara cap si coada.
Tu vrei sa zici ca Dumnezeu nu mai calauzeste oamenii sau nu i-a calauzit niciodata? Sau ca pericolul înselarii e asa mare ca nu trebuie sa cautam calauzirea divina? Sau ca a crede ca exista calauzire divina e semn de minte dusa cu sorcova? Asta dovedeste ca nu gândesti cu mintea ta ci te iei dupa parerea majoritatii. Poate majoritatea e dusa cu sorcova, nu dupa ea trebuie sa te iei. Nici s-o sfidezi, dar majoritatea nu trebuie sa fie un criteriu.
Sau poate esti influentat de psihiatrie la care orice fenomen mistic e de fapt o patologie. Se mai înseala si psihiatria, ar însemna ca mai toti Sfintii si misticii au fost psihopati.
În realitate exista si fenomene mistice autentice iar cei care nu cred în asa ceva de fapt nu cred în Dumnezeu iar daca se declara credinciosi fara a crede în Dumnezeu, situatia lor e cam ciudata. Noul Testament vorbeste de experiente mistice, de pilda Ioan cap. 14:
17. Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaște; voi Îl cunoașteți, că rămâne la voi și în voi va fi!
...
21. Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui.
...
26. Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.