View Single Post
Vechi 30.10.2009, 20:21:32
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Sa stii ca m-am intrebat si eu asta, dar nu, nu este adevarat. Daca mi-ar placea, as rezista, dar nu mai rezist.. imi consuma resursele emotionale. Am intors problema pe toate fetele (are f multe fete, nu le expun aici). Nu sunt o victima de meserie.
Interesant ca acesta este un mod foarte convenabil de a gandi situatia: victima este de vina. Te pui oarecum la adapost de intrebari dureroase, te gandesti ca nu ti se poate intampla, ca durerea cuiva este meritata, in scop justitiar... in fine, anuleaza nedreptatea.
Gandeste-te ca daca cineva face un rau, nu ramane fara efect, cineva sufera pana la urma. Pot sa ma dau la o parte, sa ies din situatie, dar vor fi mai multe victime colaterale. (Asa ca mai bine ma doare pe mine. Este si asta un calcul).

Cat despre afirmarea sinelui.. poate sunt cam radicala, dar daca nu raman crestina (in adevaratul sens pe care tot incerc sa-l dibuiesc), orice altceva prea putin conteaza.
Anna, nu il poti totusi evita pe omul ala? sa nu imi spui ca e sotul tau...