Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 30.10.2009, 13:12:59
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
a tine sabatul nu inseamna ca acest fapt ne aduce mantuirea
Nici condor nici eu nu am susținut așa ceva. Ba mai mult, am spus: Nu suntem mântuiți pentru că ținem sabatul, ci ținem sabatul pentru că suntem mântuiți. Iisus ne-a dat posibilitatea mântuirii, și noi în semn de gratitudine ținem poruncile Lui (printre care și sabatul).

Citat:
ne mintim singuri daca credem asta,iar ceilalti care vin la slujbe duminica sunt osanditi,asa cum i-am mai auzit pe unii adventisti.
Nici acest lucru nu l-am afirmat. Și nici n-am auzit pe vreun adventist să declare o asemenea prostie. Dar fraților, mergeți zilnic la Biserică și rugați-vă nu numai duminica!

Citat:
Isus niciodata nu a zis oamenilor sa tina sabatul,cand acestia l-au intrebat ce sa faca pentru a fi mantuiti.
"Atunci s'a apropiat de Isus un om, și I-a zis: ,,Învățătorule, ce bine să fac, ca să am viața veșnică?`` El i-a răspuns: ,,De ce mă întrebi: ,Ce bine?` Binele este Unul singur. Dar dacă vrei să intri în viață, păzește poruncile."
(Matei 19:16-17)

Citat:
si nu isi tinea aceste cuvantari sambata ca o regula fixa.
16. Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească." (Luca 4)

Citat:
Ca necinstirea sabatului ar fi semnul despre care vorbeste Ioan in Apocalipsa(cum tot unii adventisti cred,nu stiu de unde aceasta concluzie)
1. Dacă te referi la semnul Fiarei, acesta încă nu a intrat în vigoare, nu știu pe ce "adventiști" ai auzit tu spunând asta.
2. Nu "necinstirea sabatului" este semnul Fiarei.

Citat:
Multi pot considera duminica a fi de fapt sabatul,daca pot sa ma exprim astfel,ziua in care il cinstesc in mod deosebit pe Dumnezeu.Unii pot considera a fi sabat in fiecare zi,slujindu-l pe Dumnezeu netinand cont de ce zi e.
Avem libertatea să credem orice. Unii pot considera și că joia e marți și că albul e negru, asta nu înseamnă că așa și este.

Citat:
Isus a cules spice intr-o zi de sabat
Nu Iisus a cules, ci ucenicii Lui

Citat:
si in viziunea fariseilor nu a facut bine(stim cu totii regulile stricte cu privire la sabat),tu ai treiera in ziua de sabat?Cam asa era privit gestul lui Isus atunci,dar Isus a facut acest lucru pentru ca Lui si ucenicilor le era foame si mai ales pentru ca Isus a privit dincolo de denumirea generica "sabat".
Regulile acelea "stricte cu privire la sabat" au fost făcute de farisei, nu de Dumnezeu.

Citat:
Trebuie totusi sa privim si noi dincolo de sensul propriu al cuvintelor,mai ales ca Biblia a fost scrise cu cateva mii de ani inainte de noi,cand oamenii aveau alte perceptii si moduri de exprimare.
Indiferent de timp, cultură sau lexic, Legea lui Dumnezeu rămâne tot lege iar percepția noastră oricât de liberală ar fi, niciodată "păzește sabatul" nu va deveni "calcă sabatul".