Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
a tine sabatul nu inseamna ca acest fapt ne aduce mantuirea
|
Nici condor nici eu nu am susținut așa ceva. Ba mai mult, am spus: Nu suntem mântuiți pentru că ținem sabatul, ci ținem sabatul pentru că suntem mântuiți. Iisus ne-a dat posibilitatea mântuirii, și noi în semn de gratitudine ținem poruncile Lui (printre care și sabatul).
Citat:
ne mintim singuri daca credem asta,iar ceilalti care vin la slujbe duminica sunt osanditi,asa cum i-am mai auzit pe unii adventisti.
|
Nici acest lucru nu l-am afirmat. Și nici n-am auzit pe vreun adventist să declare o asemenea prostie. Dar fraților, mergeți zilnic la Biserică și rugați-vă nu numai duminica!
Citat:
Isus niciodata nu a zis oamenilor sa tina sabatul,cand acestia l-au intrebat ce sa faca pentru a fi mantuiti.
|
"Atunci s'a apropiat de Isus un om, și I-a zis: ,,Învățătorule, ce bine să fac, ca să am viața veșnică?`` El i-a răspuns: ,,De ce mă întrebi: ,Ce bine?` Binele este Unul singur. Dar dacă vrei să intri în viață,
păzește poruncile."
(Matei 19:16-17)
Citat:
si nu isi tinea aceste cuvantari sambata ca o regula fixa.
|
16.
Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească." (Luca 4)
Citat:
Ca necinstirea sabatului ar fi semnul despre care vorbeste Ioan in Apocalipsa(cum tot unii adventisti cred,nu stiu de unde aceasta concluzie)
|
1. Dacă te referi la
semnul Fiarei, acesta încă nu a intrat în vigoare, nu știu pe ce "adventiști" ai auzit tu spunând asta.
2. Nu "necinstirea sabatului" este
semnul Fiarei.
Citat:
Multi pot considera duminica a fi de fapt sabatul,daca pot sa ma exprim astfel,ziua in care il cinstesc in mod deosebit pe Dumnezeu.Unii pot considera a fi sabat in fiecare zi,slujindu-l pe Dumnezeu netinand cont de ce zi e.
|
Avem libertatea să credem orice. Unii pot considera și că joia e marți și că albul e negru, asta nu înseamnă că așa și este.
Citat:
Isus a cules spice intr-o zi de sabat
|
Nu Iisus a cules, ci ucenicii Lui
Citat:
si in viziunea fariseilor nu a facut bine(stim cu totii regulile stricte cu privire la sabat),tu ai treiera in ziua de sabat?Cam asa era privit gestul lui Isus atunci,dar Isus a facut acest lucru pentru ca Lui si ucenicilor le era foame si mai ales pentru ca Isus a privit dincolo de denumirea generica "sabat".
|
Regulile acelea "stricte cu privire la sabat" au fost făcute de farisei, nu de Dumnezeu.
Citat:
Trebuie totusi sa privim si noi dincolo de sensul propriu al cuvintelor,mai ales ca Biblia a fost scrise cu cateva mii de ani inainte de noi,cand oamenii aveau alte perceptii si moduri de exprimare.
|
Indiferent de timp, cultură sau lexic, Legea lui Dumnezeu rămâne tot lege iar percepția noastră oricât de liberală ar fi, niciodată "
păzește sabatul" nu va deveni "calcă sabatul".