Subiect: vanatoarea
View Single Post
Vechi 30.10.2009, 08:34:59
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scavaleru Vezi mesajul
Si apoi voi,cei care spuneti ca nu v-ati duce la vanatoare,mancati sau nu mancati carne?Deci pentru burtica voastra se sacrifica niste animale,nu?A! Nu le-ati omorat voi!Si credeti ca prin asta sunteti mai buni ca vanatorul care se chinuie sa-si procure cele ale mancarii.
Normal ca omul a domesticit unele animale ca sa-si faca viata mai usoara.Altfel unii dintre voi care ma condamna,nea Vasile sau baba Safta ar fi trebuit sa se duca ei insisi la vanatoare.Sa stea sa caute urme,sa stea poate o saptamana intr-un copac pana va putea vana ceva.Sa nu credeti ca vanatoarea este sau seamana cu vanatoarea lui Tiriac.De aceea omul a domesticit animalele.Sa le aiba la indemana,sa nu umble dupa ele prin paduri.Dar se pare ca unii de la oras nu inteleg de unde vine carnea pe care o consuma.Kestia cu cine le omoare tine doar de mila.Sunt unii mai milosi care nu pot taia gatul unei gaini si pun pe altii sa le taie gaina.Eu vreau doar sa schimb de la porcul din cotet la animalul din padure.Mult mai organic.Daca ai fi in Canada unde traiesc eu poate ati fi mai ingaduitori.Aici se da hormoni de crestere la animale ca sa creasca mai rapid si antibiotice sa nu se imbolnaveasca.Toate astea trec in noi prin carnea consumata.Si mai e si kestia ca animalul a trait toata viata intr-o cusca in loc sa fie liber.
Iar diferenta intre vanatoarea din necesitate si vanatoarea de placere o face fiecare dupa constiinta lui.
Toate cele bune!
Repet,daca ai nevoie cu adevarat,du-te da-i pentru permis,cumpara o pusca si poti vana.Eu am pomenit si vanatul ca amuzament,deoarece am vrut sa te gandesti bine daca nu cumva asta te atrage mai mult,vanatoarea-sport si nu vanatoarea pentru a supravietui.

Si la noi tot asa sunt crescute animalele,cu hormoni de crestere,dar din cate stiu in SUA (si cred ca in Canada) nesimtirea e mai mare,adica doar vreo 3-4 firme domina piata alimentara si practic manci ce-ti dau aia ori nu mai mananci deloc.

Scopul meu a fost sa te ajut sa afli partea spre care tinzi,adica este un hobby sau o necesitate vanatul.Daca tu simti ca isi bate joc de tine statul Canadian prin mancarea sintetica pe care ti-o da,atunci mergi si vaneaza insa ai mare grija sa nu faci risipa si sa omori mai mult decat ai nevoie.

Toate cele bune si tie