Citat:
În prealabil postat de Danut7
esti agitat si pierzi notiunea realitatii si a adevarului, nu spune nimic de nici o casa, ci vorbeste de o randuiala bisericeasca.
1. Cât despre strângerea de ajutoare pentru sfinți, precum am rânduit pentru Bisericile Galatiei, așa să faceți și voi.
2. În ziua întâi a săptămânii (Duminică), fiecare dintre voi să-și pună deoparte, strângând cât poate, ca să nu se facă strângerea abia atunci când voi veni.
|
Ca să-ți faci o imagine a "realității și adevărului", îți dau versetul în mai multe traduceri românești (probabil tu nu ai timp, sau poate ești prea agitat

) :
"Întru una de a săptămânii, fieștecarele dentru voi
lângă dânsul puie aducând ce să va îndura, ca nu, când voiu veni, atuncea socoteale să să facă." (Biblia de la București - 1688)
"În zioa dintâiu a săptămânii, fieștecarele din voi să puie
la sâne, strângând ce să va îndura, ca nu deaca voiu veni, atunci să se facă strânsoarea." (Biblia de la Blaj - 1795)
"Într-una din Sâmbete fiecare din voi să pue
la sine, strângând ce se va îndura, ca nu dacă voiu veni, atunci să se facă strânsoarea" (Biblia Sinodală - 1914)
"În fiecare zi a săptămânii, fiecare dintre voi sa pue de-o parte
acasă strângând din aceea ce i-ar merge bine, pentru ca nu când voiu fi venit, atuncia să se facă strângeri de ajutoare." (Biblia Nitzulescu - 1921)
"În ziua dintîi a săptămînii, fiecare din voi să pună deoparte
acasă ce va putea, după cîștigul lui, ca să nu se strîngă ajutoarele cînd voi veni eu." (Biblia Cornilescu)
Doar înalt prea sfinția sa Bartolomeu Anania s-a găsit să omită cuvântul "
acasă". Bine că nu a adăugat "la Biserică în timpul liturghiei de sfântă duminică". E suficient însă ca a adăugat în paranteză "duminică". Pentru adăugare la Cuvântul lui Dumnezeu ce va primi? Canze în vecii vecilor sau doar vreo 3-4 ani? Răspundeți la topicul respectiv
Citat:
În prealabil postat de Danut7
Sper sa-ti amintesti cuvintele astea cand mergi sambata la adunare:
Ioan 5:18 Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.
Ioan 9:16 Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta. Iar alții ziceau: Cum poate un om păcătos să facă asemenea minuni? Și era dezbinare între ei.
|
Când merg la adunare nu mă gândesc la toate minciunile fariseilor (mă refer la fariseii din vremea aceea, să nu mă interpretezi greșit). Hristos a
dezlegat sâmbăta de legăturile fariseilor, nu a
desfințat sâmbăta.