Citat:
În prealabil postat de rebellu007
probabil, in germania, nu se vad toate sensurile cuvantului "ispita". cand se spune, ca in exemplul dat de tine, se refera la o incercare. prin spargerea sticlei de ulei esti ispitit sa injuri, sa te enervezi, sa-ti faci sange rau, orice numai sa nu ai gandul la slujba ci la uleiul risipit...
apoi, daca-ti flutura cineva bustul prin fata, poti sa fii sigura ca n-ai nevoie decat de o fractiune de secunda ca sa vezi asta si nu e necesar sa te holbezi.
nu inteleg de ce tot o tragi cu barbatul credincios care trebuie sa fie de piatra, sa n-aiba mama nici tata, sa fie superman, sa reziste si sa-si vada de treaba... esti tu cea perfecta? tu chiar nu esti ispitita de nimic? nu ma refer fizic. ci chiar si la modul tau superficial de a trage concluzii in comentariul de mai sus.
inclusiv eu sunt o ispita pentru tine. pentru ca, probabil, deja ti se urca sangele la cap sau zambesti ironic parcurgand aceste randuri...
sa-mi fie cu iertare, nu e treaba mea, insa ar trebui sa inveti si ce inseamna smerenia cand iti dai cu parerea...
in alta ordine de idei - am putea fi chiar buni prieteni...
Doamne ajuta!
|
Doar un zambet semi-ironic...si nu, nu esti o ispita deloc pentru mine deoarece ai spus lucruri foarte adevarate...iar sensul de care vorbeai tu il stiam si eu, insa eu faceam referire la complacerea si cautarea ispitei, a o cauta, a gasi tot felul de pretexte si a aduce acuze prin jur cand ar trebui sa ne vedem de creierul nostru... deci am detasat sensul de care vorbeai tu
Edit: Concluzia ar fi ca nu prea aud pe nimeni care sa spuna: sunt slab, imi umbla mintea aiurea si nu ma pot autoeduca...dar aud in schimb "Ispita, femeia, parfumul, hainele mulate, fusta mai scurta sunt vinovatele principale pentru faptul ca eu am ajuns sa fiu ispitit"...si aici simt eu o nuanta care nu prea are de-a face cu smerenia si cu recunoasterea vinei personale

)