Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
Evident ca predicarea la care face referire Petru a avut loc inainte de momentul cand si-a scris Petru epistola si ca nu avea loc cand el scria aceasta epistola.Am zis eu altfel?Petru vorbea despre cei morti fizic,dupa ce au murit.Vad ca esti inteligent,cum poti face concluzia ca le-a fost vestita pe cand traiau?(desi se poate sa fi fost vestita si atunci).Petru vorbea despre o predicare a evangheliei "duhurilor din inchisoare",dupa ce Hristos a murit in trup.Hristos le-a predicat atunci "celor morti".Pentru ca Petru zice clar:"pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu, în duh.".Daca le-a fost predicata cand acestia traiau,atunci se mai putea sa traiasca dupa Dumnezeu si in trup si in duh.Dar Petru spune clar ca au murit,sunt morti,de aceea in vederea trupului nu se mai poate face nimic""pentru ca să fie judecați ca oameni în trup",dar mai puteau "sa traiasca dupa Dumnezeu,in duh".Unde mai pui ca chiar in traducerea ta Cornilescu acest verset face trimiteri la acel verset care vorbea despre "duhuri din inchisoare"(ca in ceea ce priveste discutia despre legamant si lege,tu mi-ai adus trimiterile la Ieremia printre altele).
|
Măi frate, predicarea a avut loc nu numai înainte de scrierea epistolei, dar chiar înainte ca acei oameni să decedeze. Ce sens are o predică aiurea-n cimitir fără oameni vii? Și ce sens ar avea chiar
in absurdum că ar auzi morții? Că de pocăit tot nu se mai pot pocăi. Și chiar dacă
in absurdum s-ar pocăi, mai e valabilă pocăința aceasta? La ziua de apoi, toti nelegiuiții se vor "pocăi" recunoscând că "drepte și adevărate sunt judecățile Tale Doamne". Înseamnă că va fi valabilă acea "pocăință" și că vor fi duși de-a valma cu toții în Rai?