View Single Post
Vechi 26.10.2009, 13:20:37
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Domnule tricesimusseptimus, v-am adresat o întrebare simplă la care vă eschivați ca un copil de clasa a II-a. In dicționarul limbii române, iată ce scrie la cuvantul duh:

duh (dúhuri), s.n. – 1. Respirație, suflare. – 2. Suflet, spirit. – 3. Spirit, suflet fără trup.
Am mai răspuns la chestiunea aceasta: DEX-ul definește termenul din punct de vedere secular și desigur așa cum a ajuns în conștiința românului după sute de ani de ortodoxie- confundând duhul cu sufletul.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Puteți să îi spuneți duh, nu mă supăr, dar dați-mi un răspuns la ceea ce vă întreb de cîteva zile.
Adventiștii tăi susțin faptul că duhul omului, după moartea trupului, "nu mai
are existență conștientă", dar pe altă parte evită clar, din lașitate pentru că nu au argumente, să afirme în fața celorlalte credințe ceea ce cred ei de fapt: adică duhul moare odată cu trupul.
În acest sens dați-ne o explicație clară cu ceea ce se întâmplă cu duhul omului după deces, în învățătura sectei adventiste!
Vedeți? Chiar în formularea de mai sus nu vă puteți dezbăra de confuzia asta. E atât de mare confuzia încât le-o atribuiți si adventiștilor. Nu știu unde ați citit așa ceva, eu (și nici poziția oficială a Bisericii AZȘ) nu formulează astfel starea omului în moarte. Nu am cum să vă dau explicații la ceea ce noi nu credem.