View Single Post
Vechi 26.10.2009, 11:39:11
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

tricesimusseptimus nu pot vorbi despre nestiinta in cazul tau,mai bun termenul este de incapatanare.Evident ca predicarea la care face referire Petru a avut loc inainte de momentul cand si-a scris Petru epistola si ca nu avea loc cand el scria aceasta epistola.Am zis eu altfel?Petru vorbea despre cei morti fizic,dupa ce au murit.Vad ca esti inteligent,cum poti face concluzia ca le-a fost vestita pe cand traiau?(desi se poate sa fi fost vestita si atunci).Petru vorbea despre o predicare a evangheliei "duhurilor din inchisoare",dupa ce Hristos a murit in trup.Hristos le-a predicat atunci "celor morti".Pentru ca Petru zice clar:"pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu, în duh.".Daca le-a fost predicata cand acestia traiau,atunci se mai putea sa traiasca dupa Dumnezeu si in trup si in duh.Dar Petru spune clar ca au murit,sunt morti,de aceea in vederea trupului nu se mai poate face nimic""pentru ca să fie judecați ca oameni în trup",dar mai puteau "sa traiasca dupa Dumnezeu,in duh".Unde mai pui ca chiar in traducerea ta Cornilescu acest verset face trimiteri la acel verset care vorbea despre "duhuri din inchisoare"(ca in ceea ce priveste discutia despre legamant si lege,tu mi-ai adus trimiterile la Ieremia printre altele).
Pasajul e foarte clar,doar orb sa fii,dupa zicala"orbului degeaba ii dai ochelari"(nu cred ca e cazul tau) sau sa nu vrei sa vezi adevarul acestor lucruri se explica de ce afirmi aceste lucruri.
Din ce am vazut ca stai bine cu cultura biblica,refuz sa cred ca nu vezi aceste lucruri,doar nu vrei sa le vezi.
In ceea ce priveste Locuinta mortilor,pe baza Scripturii spun ca este locul in care mergeau sau merg sufletele celor morti.Cel mai puternic argument este pilda bogatului nemilostiv.Nu confunda pilda cu literatura S F,daca citesti mai mult despre acest gen literar vei vedea ca se bazeaza pe fapte reale sau probabile.Deci aceasta pilda,daca o consideri pilda ca eu nu o consider,se bazeaza totusi pe fapte reale,deci Locuinta mortilor este reala.Si acolo,toti sunt constienti.Bogatul vedem ca a plecat in Locuinta mortilor si era cat se poate de constient.
Tu poti sa vorbesti si sa sustii contrariul cat vrei,eu il cred doar pe Isus.Toate pildele pe care Isus le-a spus,nu se bazeau pe fapte reale,probabile?Pilda fiului risipitor,pilda vierilor,semanatorului s.a.m.d.erau fapte care daca nu erau reale se bazau pe realitate,daca nu s-au intamplat puteau sa se intample.De ce judeci altfel "pilda bogatului nemilostiv"?Daca te gandesti mai bine si daca esti rational(si nu ma indoiesc ca nu esti),trebuie sa imi dai dreptate.

Last edited by Totpeetor; 26.10.2009 at 11:41:44.