tricesimusseptimus dai dovada de mare ignoranta.Cica din sutele de cazuri sa ti se aduca un singur verset.Ti-am adus eu o groaza,dar n-ai vorbit nici de unul.Ti-am adus si acele din Petru.Ti-l mai aduc odata:
1 Petru 4:6 Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu, în duh.
Mai vrei mai mult?Acesta spune tot ce sustinem si noi acum.Oare de ce l-ai trecut cu vederea?Dupa ce ti l-am adus in prim plan,prietenul nostru condor a sarit cu paranoia spiritismului(fara sa isi dea seama ca in fata acestui verset este ca si cum l-ai acuza pe Petru de spiritism),tu nu ai mai spus nimic,ai plecat repede la „The Jewish Encyclopedia” sa vezi ce mai spune si iar ne-ai mai dat un copy paste de acolo.Pentru structura ta intelectuala e trist sa copii pasaje fara sa le treci prin Scriptura,pentru ca ce spune aceasta enciclopedie si ce spune apostolul Petru se bat cap in cap.Si deci pe cine crezi?Biblia sau o interpretare,o enciclopedie ?Cei care au scris aceasta Encicolpedie(habar n-am si nici nu ma intereseaza) se puteau insela,Biblia insa niciodata.SI Petru scria o epistola,o scrisoare in care scopul sau era sa fie cat mai clar,sa fie inteles de toti destinatarii.Nu poti acum sa intorci ce a spus el,sa reinterpretezi sau mai stiu eu ce.Versetul este cat se poate de clar.
Tu mi-ai adus niste versete care nici pe departe nu afirmau moartea duhului si a sufletului,dar am observat ca ele sunt din carti poetice(exemplu Eclesiastul) sau profetice(ca Ezechiel).Normal ca ele trebuie interpretate,disecate pentru ca in acest gen de scriere scrisul e infrumusetat,de multe ori cuvintele nu sunt folosite la propriu.
Petru nu a scris carti poetice,nici Pavel,de aceea ce spun ei trebuie luat asa cum este.
Si sa mai facem un exercitiu intelectual.Ai spus ca aceste idei sunt de origine greceasca.E o mare prostie sa afirmi asta,daca ai mai pus ochii si pe o carte de istorie nu numai pe Enciclopedii(desi si ele sunt bune).Prima data cand evreii au intrat in contact cu aceste "idei"(desi cred ca ele au aparut simultan in mai multe parti ale globului din cele mai vechi timpuri ,inclusiv si la inaintasii poporului ales)din punct de vedere istoric a fost cand evreii au pribegit in Egipt.Egiptenii credeau in nemurirea sufletului,se pregateau pentru viata de dincolo.S-au pastrat o sumedenie de izvoare istorice(picturi,sculpturi,carti cu rugaciuni etc)ca sa nu mai vorbesc despre piramide.Evreii au plecat din Egipt.Acum vine o intrebare:De ce Moise si nimeni nu a condamnat aceasta gandire,zici tu "pagana"?Nicaieri nu se spune ca duhul sau sufletul(suflet in sensul in care ti-am zis,nu cu sensul de persoane)moare.Duhul se spune ca pleaca la Dumnezeu "care l-a dat",David vorbeste despre
"suflete in Locuinta mortilor",Moise,curios lucru,interzice chemarea duhurilor celor morti,spunem noi acum spiritismul(dupa parerea mea face chiar bine)dar nu "decreteaza"moartea duhurilor dupa moarte.Acum sa trecem la Noul Testament.Acum lucrurile zici tu "s-au complicat".Intre timp a aparut Platon in sec.V I.Hr.,a sintetizat aceste idei,zici tu "pagane".Garantat suta la suta ca evreii au intrat in contact cu aceste idei "grecesti".Bine-bine,dar ma intreb acum,daca ele sunt false de ce nici acum nu le condamna nimeni?Isus spune o pilda in care se vorbeste despre un bogat in "Locuinta mortilor" si despre un sarac intr-un loc numit Sanul lui Avraam DUPA CE AU MURIT,Petru mai tarziu vorbeste despre niste "duhuri din inchisoare",Pavel care a tinut pledoarii in Aeropagul grecesc,care avea cetatenie greceasca si era familiar cu tot ce tine de filosofia acestui popor pentru ca sa stie cum sa o combata afirma ca "pentru mine a muri este un castig" sau
"aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine;",si nu condamna aceasta idee "pagana" a nemuririi sufletului.Asa si despre ideea ta ca iadul nu este vesnic.Isus vorbeste despre "gheena",Ioan ca diavolul,proorocul mincinos si fiara vor fi chinuiti"zi si noapte in vecii vecilor" s.a.m.d.
Tu cu aura ta de ignoranta spui din "sutele de cazuri"sa ti se aduca un singur verset.Asta e cine nu vrea sa vada nu vede,cum spunea si Mantuitorul:"cine are urechi de auzit sa auda".
Dupa ce au trecut 2000 de ani de la venirea Mantuitorului pe pamant ne arati tu ca sunt false.Asta e buna.N-ai dreptate pentru ca nu gasesti argumente biblice clare in acest sens.
Tot ce afirm ma bazez pe scriptura.Daca spun ceva verific ca Scriptura sa nu ma contrazica si daca nu gasesc argumente in biblie nu merg sa caut prin Enciclopedii desi o pot face.Daca ar fi asa as gasi o groaza de materiale pe care sa ma bazez,o groaza de carti apocrife scrise tot de evrei.Dar eu ma bazez doar pe scriptura.Tu te laudai ca esti Sola Scriptura.Dar de unde,ca atunci cand ti se pun in fata fapte biblice incontestabile,fuguta la „The Jewish Encyclopedia”,ca sa nu mai spun ceva mai mult.(interpretari facute de altii si asa mai departe).
Fara lipsa de respect ne inrudesti cu "musulmanii, budhiștii, animiștii, spiritiștii și mai nou chiar și Biserica Satanei.".Tu nu iti dai seama ca prin aceste vorbe jignesti mii de martiri care au crezut in aceste lururi(ca sa nu mai vorbesc despre apostolul Petru si Pavel care nu au condamnat aceste idei desi o puteau face).Tu cu cine te inrudesti ca religii?Poate cu Martorii lui Iehova pentru ca si ei nu cred in aceste idei "pagane',si mai rau nu cred in trinitate(si poate o mai fi si altele).Eu acum nu intru in jocul tau sa ne jignim reciproc.Nu este stilul meu,desi as puteau-o face poate cu mai mult succes decat tine.Eu am prncipii:nu imi bat joc de ceea ce cred altii,fie ca in acele lucruri nu cred si eu.Pot arata eventual de ce nu cred,pot aduce argumente dar in nici un caz nu as face acuze nefondate cum ati facut voi(ca am fi spiritisti s.a.m.d.).Pacat ca recurgi la astfel de lucruri,vad ca ai cultura biblica,esti un tip inteligent.Pacat.
Ca sa arat ca nu ai dreptate toti au vazut ca noi am folosit biblia si tu ai folosit „The Jewish Encyclopedia”.
Last edited by Totpeetor; 25.10.2009 at 17:59:19.
|