...si inca un lucru foarte important: multi nu-si dau seama de jertfa pe care a facut-o Preasfanta Maria si care este integrata in planul de mantuire al Lui Dumnezeu. Ea a asistat la crucificarea Fiului sau in chinuri timp de 6 ore, inainte de asta L-a vazut pe dumul Crucii, a fost martora neputincioasa la bataile si umilintele la care a fost supus Fiul ei iubit:
Luca 2:
34. Și i-a binecuvântat Simeon și a zis către Maria, mama Lui: Iată, Acesta este pus spre căderea și spre ridicarea multora din Israel și ca un semn care va stârni împotriviri.
35. Și prin sufletul tău va trece sabie, ca să se descopere gândurile din multe inimi.
Pentru smerenia de a accepta voia divina de a Se intrupa Dumnezeu-Fiul, pentru viata ei sfanta, prin iubirea ei si prin jertfa pe care a facut-o si pentru multe alte calitati ea s-a invrednicit de asemanarea cea mai mare cu Dumnezeu catre care tind toate fapturile rationale:
Psalmul 44:
11. Stătut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată.
Poate stiti voi o alta imparateasa care sta de-a dreapta Lui Dumnezeu, caci noi o stim pe Preasfanta Fecioara Maria.
|