View Single Post
Vechi 22.10.2009, 09:08:40
Bastet's Avatar
Bastet Bastet is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Dar cu mult mai multi care nu le au, ceea ce dovedeste ca sunt imaginare.

Tu vrei sa traiesti într-un mediu ateist. Îti recomand Cehia, tara cu cel mai mare procent de atei
Faptul că închizi ochii în fața lucrurilor care rezultă din aplicarea literală a preceptelor religioase (din nou, nu vorbesc doar de creștinism) nu le va anula.

Nu vreau să trăiesc „printre ăia sau printre ăilalți”, ci vreau ca acolo unde trăiesc curent să nu mi se bage pe gît ceea ce religia X consideră a fi moral pentru ea.

Citat:
Pe de o parte esti excesiv de scrupulos cu detalii fara importanta, pe de alta parte e lipsit de sens sa spui pe baza acelei afirmatii a papei ca ar sustine raspândirea sida. Observ la tine blocaje psihologice nascute poate din atitudinea de denial pe care o ai fata de religie. Papa a vrut sa spuna ca sida se raspândeste datorita calcarii poruncilor bisericesti privind viata de familie, adica datorita sexului extraconjugal. Afirmatia respectiva nu numai ca nu e daunatoare ci e binevenita, fiindca alta metoda mai buna de stopare a raspândirii sida nu exista.
Da, doar că a blamat direct folosirea singurului mod de protecție care efectiv limitează răspîndirea bolii. Un continent întreg (al cărui număr total de seropozitivi este deja cît populația României) nu va recurge la abstinență.

Citat:
Discutia cu tine nu are rost în stadiul în care esti. Sunt si atei care stiu sa nu faca prozelitism, dar tu vii cu incriminari copilaresti ale Ortodoxiei, încercând în mod ridicol sa o prezinti ca pe ceva întunecat. Îti recomand sa te îndoiesti de propriile convingeri ca sa pui bazele unei atitudini cu adevarat obiective si sa poti purta un dialog real.
Am înțeles că nu-ți sînt tocmai o persoană simpatică.

Și încerc să-ți mai explic o dată că nu incriminez ortodoxia în particular – mă refer la islamism, creștinism și iudaism.

Citat:
În prealabil postat de anna21
Iar teoria evolutionista l-a impulsionat pe Galton sa emita o teorie a darwinismului social (eugenie) care a fost preluata si aplicata in nazism. Iaca asa ideile "stiintifice" marete dau nastere unor planuri la fel de marete.
Ohoho... ateismul propune si impune legea bunului plac. Fac ce vreau cat timp nu deranjez pe nimeni! Dar daca evolutionismul functioneaza si la nivel social, pai atunci fiecare e pe cont propriu.. va supravietui cel mai adaptat, nu? Lege "stiintifica".
Vei fi surpinsă să afli că oamenii de știință sînt interesați de funcționarea vieții și a universului și nu au treabă cu ce fac sociologii și filozofii.

În timpurile noastre chiar, cei mai de seamă din domeniu spun că evoluția ne ajută să înțelegem cum a evoluat viața, dar că nu ar trebui să instituim un sistem social care să se bazeze pe regulile selecției naturale, pentru că la nivel social este ceva ce contravine profund tuturor principiilor civilizate care ne sînt dragi: libertate, drepturi și egalitate.

Citat:
In conditiile astea un fat nu ar fi foarte adaptat. Avortul devine un "drept" (auzi ce aberatie!) al omului (dreptul mamei de a-si ucide copiii, despre asta vorbim)!
Dreptul la viata va fi promovat doar de habotnici, probabil.
Dreptul fetei violate de a spune „Nu”? Dreptul fetei violate de a decide ce vrea să facă cu viața și cu trupul ei?

Citat:
În prealabil postat de anna21
Ori asa cum spui, ori sunt prea prosti, dorm in ghete! Cum poti trai fara a cauta un raspuns la niste intrebari firesti: cine sunt eu, de ce traiesc, de ce doresc mai mult decat imi ofera lumea.. etc?
OK OK „ateii e proști”, am înțeles, nu e o preconcepție a mea în legătură cu vreo preconcepție a credincioșilor, e o stare de spirit.

Răspunsurile la întrebările de mai sus îmi sînt asigurate de științe (inclusiv psihologie), artă și filozofie.
Reply With Quote