Subiect: Maica Domnului
View Single Post
Vechi 22.10.2009, 01:41:50
Bastet's Avatar
Bastet Bastet is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cristian_S Vezi mesajul
Baset, nu citesc, aici pe forum, prima oara despre Maica Domnului. Tu ai citit ce am scris eu? Daca da, te rog sa-mi spui unde este gresita logica afirmatiilor mele.
Nicăieri, ca desfășurare logică: ai arătat cum este privit cultul Mariei în ortodoxie.

Ca desfășurare temporară, însă, nu ai mers mai înapoi de anul în care ceea ce este acum ortodox a fost decretat ortodox. Înainte de acel moment, era considerat erezie. Sensul justificat și ortodox de acum s-a creat și decretat în cadrul acelui sinod.

Exact la fel cum papa Pius al XII-lea a decretat ex cathedra în 1950 (traducerea este din engleză și îmi aparține, dacă e nevoie de textul în original caută mai multe despre „Munificentissimus Deus”): „Prin autoritatea domnului nostru Isus Hristos, a binecuvîntaților apostoli Petru și Pavel, și prin propria noastră autoritate, pronunțăm, declarăm și definim drept dogmă divină revelată: că imaculata mamă a lui Dumnezeu, fecioara Maria, terminîndu-și incursiunea în viața ei pămînteană, a fost încorporată întru trup și suflet în gloria cerească.”
Reply With Quote