Citat:
În prealabil postat de Bastet
Înțeleg foarte bine sensurile cuvintelor, însă orice teorie a comunicării și a retoricii îți va arăta că majoritatea blocajelor provin dintr-o înțelegere neadecvată a termenilor, din partea uneia dintre „tabere”.
Faptul că eu îți pun sub ochi sensul unui cuvînt mă face o persoană imatură?
|
Ai ratat întelegerea sensului lui habotnic, acum ratezi si sensul lui supranatural. Esti prea încrezator în propriile convingeri iar eu nu am timp de pierdut cu pusti care cred ca le stiu pe toate. Daca nu-ti schimbi atitudinea n-o sa-ti mai raspund.
Citat:
Știința investighează ce *poate*. Iar investigația în sine e scopul ei.
În mod implicit, fie că vrei sau nu să admiți, pînă și tu accepți selectiv anumite realizări științifice. N-ai zburat niciodată cu avionul? Nu folosești tehnologia nevăzută a undelor radio?
|
Dupa logica ta, faptul ca beneficiez de niste descoperiri tenice ar trebui sa ma faca sa accept toate teoriile stiintifice. Asta e religia ta, nu a mea.
Citat:
Lingviștii cu care am stat de vorbă (pe viu), și cu precădere cei care știau mai multe decît mine despre istoria religiilor, au ținut tot timpul să-mi facă această precizare. Tocmai ca să nu fie loc de confuzii.
|
Dar cu câti lingvisti ai stat de vorba? Ciudat ce insistenti au fost în legatura cu acest subiect.
Citat:
Repet ideea: nu trebuie să trecu printr-un cataclism ca să înțeleg nenorocirea adevăratelor victime ale cataclismului.
Mi-e de-ajuns să văd în religiile abrahamice:
- cum sînt desconsiderate femeile în creștinism și exploatate în islamism
- cum sînt privite drepturile omului
- cum politicienii manipulează campaniile prin frăția-de-cruce cu biserica
- cum este afectat învățămîntul științific de către religie
- cum mor în Africa copiii prin exorcizări propuse de pastori creștini
- cum au loc atentate teroriste în toată lumea în numele jihadului
- cum este încurajată răspîndirea infecției cu HIV de către papă
- cum credința oarbă întunecă judecata
|
Nu te întrebi de ce cei mai multi oameni nu au suferintele tale existentiale?
Papa încurajeaza raspândirea virusului? M-ai facut curios.