Domnule Condor,
La nunta din Cana Galileii ni se descopera si ca Dumnezeu a randuit ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu sa se poata ruga Fiului Sau pentru a-i ajuta pe semeni. Inca nu venise vremea minunilor (Ioan 2, 4), dar Iisus Hristos nu a refuzat-o pe mama Lui care a insistat in mod smerit sa ca El sa rezolve problema lor. Simplu si clar ca buna ziua.
Noi avem o cantare de lauda in care marturisim ca Preasfanta Fecioara este "mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii". Ce inseamna acest lucru? Maica Domnului este faptura care s-a apropiat cel mai mult de asemanarea cu Dumnezeu, mai presus decat au reusit ingerii sau oricare dintre oameni. Si este logic sa fie asa, din moment ce este Nascatoare de Dumnezeu, din care Dumnezeu-Fiul a primit trup si sange devenind Frate cu noi, prin Care am primit posibilitatea mantuirii de rau. Prin binele pe care l-a facut, ea a capatat slava cea mai mare in Imparatia Cerurilor si, ceea ce vreau neaparat sa subliniez, asemanarea ei cu Dumnezeu, adica scopul la care tinde orice om si pe care ea l-a atins cel mai mult, aceasta asemanare ii permite sa faca in continuare cat mai mult bine ajutandu-ne cu rugaciunile sale puternice in lupta noastra impotriva raului. La fel si Sfintii continua prin rugaciunile lor sa ne trimita ajutorul Lui Dumnezeu. Chiar si dupa Judecata, in "veacurile" viitoare cei mantuiti vor inainta mereu in bine la nesfarsit, dar nu stim in ce fel, vom vedea.
Ti se pare ilogic ce spun? In perspectiva ortodoxa, normal, caci stiu credinta ta in intreruperea vietii de la moarte pana la Invierea generala...
Last edited by Florin-Ionut; 21.10.2009 at 16:59:39.
|