View Single Post
Vechi 21.10.2009, 15:00:23
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=AndruscaCIM;175018]Eu am impresia ca nu m-am exprimat destul de clar atunci cand am facut aceasta constatare legata de folosirea formulelor de politete crestine in incheierea unui mesaj menit sa fie dur si provenit din mandrie!!!

Hmmm...cel care are un ton nepotrivit nu trebuie si el mustrat pentru faptul ca e nepotrivit? Eu zic ca da, de moment ce o persoana isi aroga dreptul de a atrage atentia celor din jur...doar pentru ca asa simte el ca are dreptate, nu inseamna ca celalalt nu poate vedea ceva iritant in modul cum o face, corect?

Ba mai mult, odata ce esti crestin trebuie sa isi calmezi spritul criticist, din smerenie si din respectul fata de posibilitatea ca cineva chiar poate fi foarte sensibil si nu digerezeaza tonul deplasat, nemaiputand procesa ulterior si mesajul menit sa-l " corecteze" .

Da, eu sa zicem ca sunt sensibila, sunt si orgolioasa...dar nu " corectez" lumea asa cum imi vine mie pe scoarta, dupa care trantesc ranjind un " Iertati-ma pe mine pacatoasa!"...ori sunt smerita si politicoasa in exprimare de la bun inceput si dorinta mea este aceea ce a nu deranja pe nimeni/ ori sunt ipocrita si dura pentru ca asa imi place sa fiu si ma ascund dupa o platosa de metal riginit al politetii crestine...as spune ca varianta a 2 a denota ca firea celui care face asta nu ia in calcul si o evolutie duhovniceasca reala si se complace in greseala!!!!!

Doamne ajuta![/QUOT

Draga surioara, le rasucecesti ce le rasucesti si cum faci tot reusesti sa te indreptatesti...eu nu acorectat pe nimeni asa cum mi-a venit mie pe scoarta(sic!) - a se constata smerenia si eleganta limbajului dvs!
Ci doar am facut referire la atentionarile care au la baza Biblia si scrierile sfintilor parinti.
Apoi dvs.sunteti atat de smerita ca nu puteti accepta ca ati avea ceva de invatat de la cineva, sau ca altul ar putea incheia conversatia- desigur din smerenie...!!!
Atunci nu mai avem de ce sa ne atentionam unii pe altii cand gresim, pt.ca toti le stim pe toate si ne aflam aici pe forum pt.discutii dragalase despre..."Flori, fete, filme, sau baieti...!" si de ce sa credem ca putem invata ceva de la altii ca doar aceia mustra si atentioneaza din mandrie!
Bravo surioara ..esti profunda!
Tonalitatea pt care mi-as cere iertare este aceea ca am avut de spus ceva taios, care trebuia spus, desi lucrul acesta nu-mi provoca bucurie - desigur din mandrie!
Pace tie!