Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos
L-am intrebat pe duhovnicul meu cum sa il fac pe sotul meu sa inteleaga importanta Maicii Domnului la noi ,iar el mi-a raspuns :" eu am incercat sa ii explic unei femei dintr-o secta ,iar ea a zis : cu ce este mai buna decat mine maica asta a domnului de care ziceti voi ? iar eu i-am spus ca EA este MAMA DOMNULUI NOSTRU ISUS HRISTOS ,si se cuvine sa ne rugam ei si o o cinstim ! dar degeaba ..."
eu : parinte si atunci eu care nu cunosc Bibilia ca pe o poezie ,cum voi putea sa il fac pe sotul meu sa inteleaga
parintele : roaga-te !
din putina Biblie pe care o stiu : Hristos = duhul sfant + fecioara Maria
atunci de ce ceilalti ne condamna ca ne rugam ei si o cinstim ? in mine mai aveau putin ,unii,de aruncau cu pietre ,la propiu,din cauza Maicii Domnului si a faptului ca ma inchin !
|
exemple sunt multe. spre ex la bunavestirea cand ingerul ii aduce vestea ca il va purta in pantecele sau pe Insusi fiul lui Dumnezeu, acesta i se inchina zicand:"bucura-te ceea ce esti plina de dar, marie Domnul este cu tine. BINECUVANTATA ESTI TU INTRE FEMEI si binecuvantat este rodul panecelui tau" iar insasi preacurata se minuna zicand:"ce fel de INCHINACIUNE" sa fie asta?
deci maica domului se mira de ce ingerul i se inchina!auzi, INGERUL!oare nu se cuvine cu atat mai mult omului sa i se inchine?
cand era pe cruce, Hristos o incredinteaza pe maica Sa tocmai ucenicului iubit, ca acesta sa-i poarte de grija si sa aiba grija de ea ca de o mama."fiule, iata mama ta". deci atat de mult a iubit-o Hristos incat a incredintat-o ucenicului sau iubit ca sa aiba grija de ea. oare nu cu atat mai mult ar trebui sa o iubim noi,cei de pe pamant, daca insusi Hristos ne-a lasat un model despre cum sa o iubim si sa o cinstim?
de ce nu au vb apostolii despre cinstirea maicii Domnului?
f simplu. datorita conjuncturii in care se aflau, fiind inconjurat de popoare politeiste, care ar fi putut sa faca un cult al ei, neglijand total cinstirea lui Dumnezeu!
vedem aceasta predispozitie a oamenilor acelor vremuri in insasi epistolel pauline, in care sf apostol pavel, mahnit de faptul ca unii incepusersa sa spuna ca sunt ai lui hristos, altii ai lui Sila, altii ai lui Pavel."oare pavel s-a rastignit ptr voi?"(citez din memorie, deci se poate sa fie un pic modificat)
pt fiecare om cea mai importanta fiinta este MAMA SA, deci e firesc ca si ptr Hristos mama sa insemna o fiinta foarte draga.
una dintre cele mai mari jigniri care le poti aduce unui om e sa o ponegresti pe mama sa, sa i aduci vorbe de ocara.
Oare Hristos, care o iubeste atat, nu se mahneste cand vede ca oamenii, o mana de tarana, indraznesc sa o ponegreasca pe acesta fiinta atat de sfanta????????