Doamnelor si Domnilor,
sau
Fratilor si Surorilor,
nu mai stiu cum sa ma exprim...de uimire...citind ultimele 2 pagini din acest topic si nu numai uneori cred ca este "spiritul" forumului - certaret - ca si cand ne-am afla la un concurs Care pe Care - eu ma gandeam ca vom gasi aici altceva, mai degraba ceva in genul Care de la Care..dar ..ma apasa acest spirit certaret..in sensul ca nu putem primi ceea ce ni se da ca si indreptare sufleteasca!
Si nu am sa me "erijez" si eu in avocatul dlui Zaharia, ci am sa-mi exprim simplu si clar opinia.
Toate postarile d-lui Zaharia ma rog cele mai multe, se bazeaza pe citate sau mesaje clar conturate din Biblie sau vietile sfintilor parinti, argumentate f. bine dpdv, dogmatic si canonic...daca suntem mustrati mai cu asprime, desi as spune ce este mai degraba transant decat aspru dl.Zaharia, nu inteleg de ce nu putem recunoaste ca altii stiu si fac mai mult dpdvd duhovnicesc decat noi.?!
Este o problema cand nu ne putem vedea sau recunoaste pacatele, dar de ce ne mai aflam pe acest forum, doar ca ne place sa ne intretinem in conversatie?! Multi dintre cei care posteaza aici nu suporta sa fie contrzisi, ei vor sa aibe tot timpul ultimul cuvant...dar uita ca ultimul Cuvant il are chiar Cuvantul lui D-zeu, Mantuitorul Iisus Hristos prin Biblie sau scrierile sfintilor parinti.
Argumetarile dlui Zaharia nu sunt argumennte personale ci se bazeaza pe cele de mai sus.Atunci de ce nu putem primi, daca omul intelege si face mai mult decat noi (si eu sunt plina de pacate si neajunsuri!) de ce nu putem accepta mustrarea?!Doare pt. ca vine de la un om? Daca mustra asta nu inseamna ca nu este smerit, mie mi se pare ca dl.are mai degraba un spirit polemic...eu asa il inteleg, si consider ca avem ce invata din postarile sale fara sa ne simtim jigniti ca altul stie sau face mai mult.
|