Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
1. tocmai despre iertare si implicit despre impacare ,despre aceasta practica ,discutam (sau mai exact faceam )si eu .Pina aici nu este nici o contradictie
|
Am inteles eu ca despre asta era vorba in propozitie.. dar deh..mi-am luat masuri de precautie(ca sa n-o dau in bara

)intrucat in lumea asta virtuala a internetului, intelegerea poate fi uneori deficitara, neputandu-ne privi direct in ochisori, sau auzi tonul vocii(care dupa parerea mea au o contributie ff mare in formarea unei pareri obiective)
Citat:
3.ma impresioneaza scrupulozitatea (o gasesc ca f. buna)pe care o ai in pregatirea spovedaniei si a impartasirii cu sf. Taine . Daca asa o ti este bine ...fie tie dupa faptele tale !!!
|
Da, fatza de acest subiect sa stii ca asa simt.Acum ca tot am ajuns ca la spovedanie (sa iti impartasesc din neputintele sufletului meu

) am chiar o mare problema! Niciodata cand stau in fata altarului ptr a primi Sfanta Impartasanie, nu ma simt vrednica de a o lua(desi am spovedit toate pacatele de care mi-am adus aminte, cu mentiunea ca ma caiesc si ptr cele pe care le omit din uitare).Unii interpreteaza aceasta atitudine ca pe o insulta directa la adresa lui Dumnezeu( ca si cum ne indoim de cacapitatea Lui de a ne ierta cele gresite).
Si intotdeauna, dar absolut intotdeauna plang! Evident ca se gasesc nelipsitele babute din biserica care sa ma certe ca e mare pacat sa plangi cand primesti Sf Impartasanie.Eu cred cu totul altfel, ptr ca stiu exact care este izvorul acelor lacrimi.
Citat:
4. eu nu traiesc in inima mea ura, vrajba sau minie cind arat si critic un frate pt. pacatele sale .Nici cu el nu am nimic deoarece nu el ma deranjeaza ci pacatele si neintelegerile lui
|
Este un lucru minunat, cu sinceritate iti spun ca eu mai am inca mult de lucrat la asta
Citat:
cu pututul cred ca un pic mai greu deoarece daca vorbesti asa frumos de iertare pt. ce raspunsurile catre glykys si catre mine in forma aceasta
|
Pai eu mi-am racit gura de pomana in ditamai postarea anterioara???(insirata precum placinta macedoneasca

)
Doar am spus clar.. practica ne omoara!!!
Citat:
Cred ca erai datoare dupa frumosul tau cuvint de mai sus , sa procedezi altfel
|
Pai da, dar frumosul cuvant de care pomenesti l-am spus
dupa ce am sarit la jugulara lui Glykiss
Citat:
Sau ai trecut peste iertarea tocmai proferata si ai vrut sa ne pui un pic la punct?
|
Nu am dorit sa pun pe nimeni la punct, doar ca sunt repede la manie, si la fel de repede imi si trece.Devin precum ariciul cand percep un atac pe care il consider gratuit!Dar, evident ca perceptia ne poate insela de multe ori(precum spuneam, mai ales cand e vorba de o comunicare virtuala)
Citat:
In rest ,formule de politete crestina nu mai folosim mai ales din dorinta de a nu te impinge in pacatul necredintei sinceritatii !
|
Apreciez lucrul acesta si iti multumesc ptr raspuns