20.10.2009, 23:20:33
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Ma asateptam sa fi mai violenta, mai acida... se vede treaba ca ne mai inselam ,sau cel putin ma refer la mine.
Am citit si ce a postat ,,Noessia" si m-am mirat ca dorinta ascunsa a ,,unor" forumisti este extrem de variabila : sa faca conversatie menajata de bunaplacere, sa pozeze in buni-crestini, sa-si marturiseasca unii altora dragalaseniile de viata s.a.m.d. Hm, frumoase intentii inselate.
Deasemenea, citind toate telegramele voastre mi-am adus aminte de adincile vorbe ale parintelui Paisie aghioritul in volumul ,,Cu durere si cu dragoste pt. omul contemporan" care aici si si de-aiurea se verifica excelent (reproduc din memorie): ,,...orice suporta fratele nostru ,orice, fara sa se necajeasca sau sa se minie. Nu suporta niciodata insa doua lucruri: sa ii arati pacatele in care sta si sa nu indrasnesti sa ii spui ca te nevoiesti mai mult ca el ,adica ai fi mai crestin ca el . Suporta fratele orice, sa il superi ,sa il jignesti, sa fi mai frumos ca el ...orice ,dar cu aceste doua lucruri il chinuie ispititorul si il tine legat cit voieste el "
Mult adevar si lesne vizibil !
Inteleg ca nu agreezi formule de politete crestina, ca sa zic asa, nu-i nimic ,merge si lumeste :
sa ai o seara linistita !
|
A deci tu scrii, constient fiind ca repercusiunea lecturarii mesajului tau ar putea fi acela de a-i transforma pe cei vizati in Pepsi...si totusi vezi in asta ceva pozitiv, prin prisma faptului ca iti arogi dreptul de ai fi cel care smereste, anesteziaza si anihileaza nervii indivizilor...urcusul lor duhovnicesc devenind astfel unul muuult mai sprinten  .
Era vorba despre ipocrizia cu care sunt folosite formulele de politele crestina...e o nuanta aici
|