View Single Post
Vechi 19.10.2009, 19:20:28
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu le contest dar nici nu le aprob;

Invatatura ortodoxa cu privire la viata dupa moarte este limitata.Mai ales din precautia de a nu gresi.Chiar daca parintele Cleopa a scris ce a scris asta nu inseamna ca el prezinta autoritatea si pozitia Bisericii in legatura cu asta.Ca orice cuvios , poate a avut anumite opinii personale care pot face parte din cercul ortodoxiei sau nu.Asta nu inseamna ca daca el s-a extins si a abordat mai mult decat este cuprins in invatatura Bisericeasca, ca prin gura lui se rosteste invatatura universala a Bisericii.
Parintele Cleopa spune despre aceste invataturi: "Dar, ca să știți ce se întâmplă cu sufletul când moare omul, am să vă spun care-i drumul sufletului imediat după moarte, după tradiția Bisericii Ortodoxe." (sursa:http://ortodoxie.3x.ro/diverse/Sfatu...oxe/drumul.htm - alt link.)

Asa ca, va invit sa discutam despre "drumul sufletului dupa moarte" conform traditiei ortodoxe. Sa nu ma faceti sa cred ca va este rusine sau teama sa discutati despre invataturile bisericii ortodoxe.

Citat:
Eu zic sa nu ne intindem mai mult decat e plapuma, mai ales tu.Ca ti-au iesit picioarele din plapuma de mult.
Eu zic sa ne intindem cat se poate de mult. Nu suntem pe vremea inchizitie sa ni se spuna "crede si nu cerceta".

Citat:
Si acum iti propun sa revenim la tema acestu topic "Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte"
Nici nu am parasit tema acestui topic, intitulat in mod mincinos (de catre initiatorul Iustin) "adventistii neaga viata sufletului dupa moarte".

Propun sa abordam adevarurile ortodoxe referitoare la ceea ce se intampla dupa moarte, ca sa facem de rusine teoria adventista (conform careia, dupa moarte exista viata numai cu conditia sa ai parte de invierea data de Mantuitorul).