View Single Post
Vechi 19.10.2009, 15:29:45
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Scuze pentru intarziere, am lipsit un timp de pe forum.
Citat:
În prealabil postat de lavinia40 Vezi mesajul
Marturisire in zori de zi:familia mi-a zis ,,apriga", uneori, dar Hmiron...cateodata, esti cam ...tralala.(ai fost dur cu carnea).-bestial-
EI,mergem impreuna la terapie, eu nu ma supar, tin la sanatate ca e mai buna decat toate!
Cu prietenie,
Lavinia
dragi administratori si moderatori ai acestui forum, iertati-ma!
Marturisesc sincer ca n-am inteles nimic din mesajul tau.

Citat:
În prealabil postat de Hector Vezi mesajul
Scrabble / Hmiron, cu cat citesc mai mult declaratia ta, ca esti un ateu agnostic, cu atat mai mult ma gandesc ca esti un pustan care habar n-are ce vorbeste. Care a gasit si el niste termeni pe net si s-a gandit sa vina sa rada de crestini.
De ce?
Nu poti sa fii si ateu si agnostic in acelasi timp! E un nonsens.
Ateu = persoana care spune ferm, convinsa, ca Dumnezeu nu exista.
Agnosticul = persoana care spune ca nu putem sti sigur daca exista sau nu. E posibil sa existe, sau sa nu. Atitudinea agnosticismului este de nepasare, dar nu de negare a existentei Lui Dumnezeu. El ignora tot ce inseamna religie, dar nu neaga posibilitatea ca Dumnezeu sa existe, cum fac ateii. Nu spune ca nu exista.
Nu poti sa fii si ateu si agnostic in acelasi timp! Ori crezi ca el exista ori ca nu stim sigur daca el exista sau nu, deci nu ne pronuntam.

Dar oricum discutiile cu tine sunt inutile.
Iarta-ma ca dau cu parul, dar ce sa-i faci, asa sunt eu...
Draga Hector, tu poti sa crezi ce doresti despre mine, insa nu am deschis acest topic ca sa rad de cineva. Toata lumea stie cat de mare este Universul, insa reprezentarea asta este foarte bine si riguros facuta si are un impact asupra prvitorului mai mare decat orice explicatii si cifre. Este, asadar, o buna modalitate de a conceptualiza niste cifre care altfel nu ne spun nimic.

Cand am pomenit despre post, s-a vrut a fi doar un exemplu de preocupare umana, religioasa, tocmai ca sa demonstrez contrastul intre nimicnicia existentei umane si maretia absolut infricosatoare a universului in care traim. Este opinia mea ca religiile sunt inventia oamenilor, motiv pentru care sunt cu toate antropocentriste. Aparute in vechime, ele inceteaza sa aiba relevanta pe masura ce omul descopera cat de mare este universul.

In legatura cu ateu agnostic, tu esti cel neinformat. Nu pot sa-ti inteleg reactia atat de virulenta, ca doar nu m-am luat de tine niciodata pe forum. Dar, pentru ca nu ma supara astfel de atacuri, o sa-ti explic ca exista atei gnostici (fara nici o legatura cu secta crestina din vechime) si atei agnostici. Celor din urma li se mai spune pe scurt "agnostici", iar celorlalti "atei". Atat de incetatenita este aceasta exprimare, incat cine nu este informat ajunge sa creada ca sunt doua cuvinte care nu pot fi compuse astfel incat sa exprime un concept.

Atat un ateu gnostic, cat si unul agnostic, considera ca religiile lumii sunt creatia omului si ca dumnezeii carora li se inchina nu exista. Ateul gnostic sustine ca niciun fel de divinitate nu poate exista, ateul gnostic sustine ca nu putem cunoaste raspunsul deoarece ne lipsesc toate elementele pentru a produce unul. Ca sa intelegi mai usor, iata un tabel, sper eu, explicativ: