View Single Post
Vechi 19.10.2009, 11:45:07
Bastet's Avatar
Bastet Bastet is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Faptul ca nu cunoasteti credinta ortodoxa si de ce crestinii sunt atat de" rai "si se impotrivesc vietii(invitro),va aduce oarecare circumstante atenuante la acele jigniri,dar cu bunavointa puteti afla de ce crestinii se impotrivesc acestui lucru.
Da, aș vrea să înțeleg de ce se împotrivesc creștinii medicinei. Și științei.

Și aș mai vrea să mi se arate unde am comis „acele jigniri”. Am spus că medicina și știința nu sînt pact cu diavolul.

Citat:
Dar spune-mi un lucru,daca cineva doreste sa devina mama,ma intreb si eu, cine o impiedica sa adopte un copil si sa devina mama?Sunt pline casele de copii,centrele,orfelinatele.
De acord, sînt pline. Presupun că nu o oprește nimeni.

Citat:
De ce nu se adopta un copil in astfel de cazuri,si se incearca un procedeu la care Dumnezeu nu participa,iubirea nu participa?
Pentru că e natural să vrei să-ți răspîndești genele în descendenți. Dacă nu era natural, nu mai procrea nimeni și nu mai apucam să discutăm acum. Adopția este un act admirabil, dar în continuare oamenii preferă să își facă propriii lor copii.

După logica asta, ar trebui ca toate cuplurile să adopte toți copiii din toate orfelinatele din toată lumea, și de-abia apoi să își mai creeze și propriii descendenți.

Iar despre procedeul în care „Dumnezeu nu participă” – cum vine asta? Cînd vorbeam cu oameni învățați (și religioși) și le vorbeam de descoperiri științifice, îmi spuneau cu înțelepciune „Păi da, vezi, și știința asta tot de dumnezeu e lăsată, pentru ca noi să o descoperim și să o înțelegem”.

Cînd vine vorba de medicină nu se mai aplică același raționament? Sau din start nu era corect?
Reply With Quote