View Single Post
Vechi 16.02.2007, 12:23:12
Annamarria Annamarria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Citat:
În prealabil postat de Annamarria
Citat:
În prealabil postat de erzbet
deoarece cum Biserica nu e de acord cu divortul, ce faci daca te casatoresti cu un bataus, alcoolic?:P
in credinta noastra iubirea e una de sacrificiu, adica iti dai viata pt cel iubit...ceea ce inseamna si a trai cu un bataus, alcoolic..a-ti da viata. Si Hristos "s-a casatorit" cu mine..bataus si alcoolic care l-am pironit pe cruce.
Intelegi?
Papa Ioan Paul al 2-lea zicea "Nu te dai jos de pe cruce..."
Daca as fi casatorita cu un om pe care l-as iubi, si el ar fi, cum am zis, alcoolic, bataus, poate as sta langa el. Eu. Daca as avea si un copil, ce drept am sa il sacrific si pe el? In plus casatoria nu inseamna sacrificiu, inseamna iubire, intelegere, ceva reciproc, cand nu mai este reciproc, trebuie sa inchei, pt binele amandurora. Decat sa ma gandesc ca toata viata mea e irosita si sa imi doresc altceva, mai bine trec mai departe
Nu, aici ai dreptate. Cand sunt copii la mijloc atunci ei sunt prioritatea..ii aperi cat poti...atunci n-ai de ales, faci totul sa nu sufere. Eu vorbeam doar de relatia intre soti
Nu stiu voi oameni, dar pentru mine, chiar daca nu pot intotdeauna sa fac asa, a iubi inseamna a iubi pana la capat..daca ai inceput, continui, nu renunti dupa un timp..ai inceput sa iubesti, iubesti si cand celalalt se schimba ( pentru ca un om intotdeauna se va schimba) si cand e jos, si cand ajunge sa manance hrana porcilor, si cand te uraste si te dispretuieste, cand iti da peste obraz si te bleastama...este ce iubesc eu cel mai mult din invatatura Mantuitorului...nu trebuie nimeni s-o urmeze, decat cine vrea. Si crestinii trebuie sa iubeasca asa pentru ca Dumnezeu ne-a iubit dintai. Un om care isi vede pacatele si intelege cat de mult il iubeste Dumnezeu, care intelege profund ce a facut Dumnezeu pentru el, ii va iubi si pe ceilalti asa cum a fost si este iubit.
Si aceasta iubire nu trebuie s-o ai pentru "anumiti oameni" ci pentru toti oamenii.
Erzbet casatoria intotdeauna este sacrificiu..crede-ma ca niciodata nu vei gasi un om cu care sa te intelegi perfect, si sa nu trebuiasca sa rupi din tine..sacrificii mai mici sau mai mari.
In ce priveste concubinajul...e ca si cum ai incerca o marfa...hai sa vad daca esti bun, daca ne potrivim ( de parca ai incerca pantofi), hai sa vad daca te pot iubi, ca inca nu te iubesc, doar nu te astepti sa te iubesc inca, vreau deocamdata sa te incerc...imi pare rau Erzbet, un crestin niciodata nu va privi omul in felul acesta. Crestinii incearca sa cunoasca, nu sa probeze.
Erzbet, nimeni nu te obliga sa fii crestin, daca nu vrei sa crezi..nu crede. Dar daca vrei sa intelegi crestinismul, nu cred ca un forum sau site-urile de pe net sunt indicate. Nici eu nu stiu da raspunsuri bune, si ma doare, ma simt neputincioasa ca nu pot arata minunatia si frumusetea invataturii lui Hristos:(

Reply With Quote