View Single Post
Vechi 17.10.2009, 13:14:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Tinand seama ca maine facem pomenirea invierii tanarului din Nain, m-am tot intrebat de ce Mantuitorul a savarsit doar trei invieri: invierea fiicei lui Iair, a tanarului din Nain si a lui Lazar? (nu luam in discutie invierea lui Hristos) Si astazi am gasit o explicatie: invierea fiicei lui Iair, ce era abia o copila, ar putea preinchipui ridicarea din starea de pacat a celui care abia a cazut din har, fiindca a inceput sa comita pacatul. Invierea tanarului din Nain ar putea insemna ridicarea (invierea) din pacat a celui care s-a imprietenit serios cu pacatul, iar invierea lui Lazar ar insemna invierea celui care a cazut definitiv sub povara pacatului, devenind ca si mort sufleteste.
"Si sunt inca si multe altele cate a facut Iisus, care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cartile ce s-ar fi scris".

Poate ca a inviat mai multi oameni, dar noua ne-au ramas doar acestea trei invieri celebre. De altfel, e frumoasa argumentatia ta. As mai adauga si eu, tot ca un climax, ca fata lui Iair de abia murise, tanarul din Nain era dus la groapa, iar Lazar era deja ingropat si mirosea. Iata o predica frumoasa pentru duminica aceasta:
http://www.predici.cnet.ro/arhive/1524/