View Single Post
Vechi 17.10.2009, 12:30:28
peetor peetor is offline
Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Am studiat temeinic pasajul despre Saul si Samuel si ma simt dator sa ii spun lui Condor ca s-ar putea sa aiba dreptate.Un singur verset a fost necesar sa ma luminez:1 Samuel 28:19 Și chiar Domnul va da pe Israel împreună cu tine în mâinile Filistenilor. Mâine, tu și fiii tăi, veți fi IMPREUNA CU MINE și Domnul va da tabăra lui Israel în mâinile Filistenilor."Acest pasaj este o dovada de mare obiectivitate.Analizand pasajul am ajuns la concluzia ca autorul a povestit pur si simplu cele auzite de la altii.Nu se poate ca cel neprihanit(Samuel) sa fie la un loc cu cel pacatos(Saul),dupa moarte,chiar si in pilda bogatului nemilostiv,Lazar si bogatul nu sunt la un loc.Este ceva straniu in acest pasaj.Pe de o parte nu se poate aceasta situatie,dar se pune intrebarea unde va fi impreuna Saul cu acea infatisare,ca ea i-a zis ca va fi impreuna cu el,"maine"?Daca se sustine ca omul ca intreg moare si nimic nu se mai intampla inainte de inviere,lucrurile raman in ceata si chiar daca acea "infatisare" nu era Samuel.
Acum uitandu-ma la vechile postari am observat ca atat Condor cat si Tricesimusquintus ne-au acuzat pe cei care credem in existenta sufletului dupa moarte de spiritism.Trebuie sa afirm ca daca credem in viata sufletului dupa moarte nu inseamna ca credem in spiritism,cu toate ideile lor astazi propagate.Eu cred ca sufletul dupa moarte continua sa mai existe intr-un loc de unde nu mai poate sa se intoarca,nu se mai poate intoarce singur,pentru ca biblia mentioneaza si invieri (vorbesc aici despre toate povestile despre fantome propagate astazi.).Sufletul pur si simplu pleaca intr-un loc de asteptare(cel putin asa a fost inainte de jertfa lui Isus din pricina pacatului adamic).Unii isi asteapta rasplata,altii osanda,iar asteptarea dureaza pana ce Cartea vietii se va inchide si urmeaza judecata.Fenomenul spiritismului a luat amploare,dar biblia nu il incurajeaza,pentru ca sunt inselatorii,sufletul sau duhul nu se mai poate intoarce la cererea unora,si daca se intampla totusi ceva sunt fenomene malefice.Biblia aminteste in treacat despre aceste fenomene,le interzice,Petru chiar cand l-a vazut pe Isus mergand pe mare a crezut ca este o "naluca"(Matei 14:26),dar biblia nu aduce explicatii la aceste fenomene(am spus ca biblia nu ne spune mai mult decat este necesar).Faptul ca le interzice este de ajuns sa credem ca sunt practici malefice,oculte noi nu incurajam sau credem in astfel de practici.Sper ca m-am facut inteles si sa nu mai fiu nevoit sa repet aceleasi lucruri.