Bietii copilasi !!!
Sigur ca nu se bucura cand primesc ceva pentru ca ei nu au fost educati nicicum. Copii ca si ei am vazut destui de-a lungul anilor in invatamant. Copiii care sunt lipsiti de toate nu stiu sa primeasca, nu zambesc, nu se bucura, nu vorbesc. Nu pentru ca au ceva impotriva cuiva, ci pentru ca nu au invatat sa traiasca in comuniune cu oamenii, nu au niciun fel de educatie. In mintea lor, oricine se apropie de ei o face pentru a le produce un rau. Instinctul de aparare este cel mai puternic in atitudinea lor. De aceea fata cea mare fuge, nu vorbeste, sta incruntata. De aceea cei mai mici nu stiu sa se bucure de o banana, sau de orice ar primi. Ei nu constientizeaza nimic din ceea ce se face pentru ei. Si nu au nicio vina. De fapt, nimeni nu are vreo vina.
Dar trebuie facut ceva, din moment ce Domnul ni i-a scos in cale! Ma gandesc ca ar trebui convins tatal sa accepte varianta propusa de parintele Adrian. Nici dl. Balcan, sarmanul, nu este in stare sa ia decizii mature. Asta este situatia. Departe de a-l categorisi ca iresponsabil! Copiii daca ajung pe langa niste maicute, sau pe langa niste calugari, se dau dupa ei, invata sa traiasca in comuniune, sa se bucure de viata, invata sa devina oameni responsabili. Incet, incet tatal ar invata o meserie , fetita cea mare la fel ar reusi sa invete macar sa scrie si sa citeasca cat de cat.
In doi, trei ani s-ar integra in societate si ar putea relua viata de familie impreuna pe alte baze, pe alte criterii.
Doamne ajuta!
Last edited by LapetiteMoc; 16.10.2009 at 21:11:17.
|