Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Ieri era foarte frig dar,totuși soare.În mijlocul curții,în praf era o movilă de haine și pături.Au spus că le sortează.Astăzi plouă.Vă dați seama că toate acele lucruri dacă nu au fost duse în casă sunt numai bune de aruncat.
Nu am zăbovit prea mult acolo deoarece se făcea treabă iar prezența noastră îi ținea de la cele ce aveau de făcut.
Deși s-au schimbat multe totuși am senzația că totul este zadarnic și că viața acestor micuți este cumplită iar acțiunea aceasta de a-l ajuta pe tată să rămână cu copii este în defavoarea lor(a copiilor) ei fiind condamnați la mizerie,foame,incultură,lipsă de cele mai elementare reguli de igienă .
Copii care erau acasă aveau o tuse secă,urâtă.Cred că au limbrici poate chiar tenie.I-am dat tatălui soluție pentru paraziți dar sunt convinsă că nu o va folosi.Cazanul pe care l-am dus pentru a încălzi apă cu care să se spele era plin de var,A spus că îl va spăla dar eu nu cred.Tot ce este murdar ei aruncă.
Văzând febra cu care se grăbeau să facă multe lucruri deodată mi-am pus întrebarea:de ce toate acestea nu s-au făcut toată vara căci bani au fost.???
M-a uimit și de data aceasta faptul că acești copii nu se bucură de nimic! Dacă le dai mânâncă cu poftă, dacă nu nu.S-au obinuit să li se dea și acele primite nu au aproape nici o valoare pentru ei .Cel mai important lucru este televizorul.
Am discutat cu fata cea mare și am întrebat-o dacă nu ar vrea să termine măcar 8 clase pentru ca apoi să meargă să învețe o meserie.Mi-a spus că ea nu mai vrea să meargă nci la o școală .Nu este câtuși de puțin sociabilă iar vizitele noatre sau ale altora nu o bucură ba chiar o sperie.
Pentru acești copii mediul în care trăiesc reprezintă o stare normală și nu își doresc nimic.În colectivitate cred că nu sunt agreiați din cauză că sunt murdari și poartă tot felul de paraziți.
Acolo nu poate merge nimeni să le poarte de grijă căci este un mediu nesănătos și nici legea nu perminte angajarea unui asistent maternal care să se ducă la domiciliu asistaților.
|
Dorina, tu ai fost acolo de cele mai multe ori si simti cel mai bine problemele familiei.
Ca este apoape imposibil sa-i scoatem din inertia lor, este stiu. Acum problema care se pune e cum sa-i scoatem din acea inertie si mai ales cine sa o faca. Solutii exista; nu le stim noi acum, dar exista. Sa ne rugam si bunul Dumnezeu ne va da ideea cea mai potrivita pentru schimbarea situatiei din aceasta familie. Faptul ca se complac in asemenea situatie, nu inseamna decat ca ei nu stiu mai bine de atat, caci nu au alternativa. Dar alternative exista intotdeauna!