Citat:
În prealabil postat de Mihai-g
Citat:
În prealabil postat de erzbet
In plus casatoria nu inseamna sacrificiu, inseamna iubire, intelegere, ceva reciproc, cand nu mai este reciproc, trebuie sa inchei, pt binele amandurora.
|
Fals!
N-am auzit pe nimeni sa spuna ca nu exista sacrificiu in casatorie, ba mai mult, ca iubirea n-ar presupune sacrificiul. Sa ne gandim ca Fiul lui Dumnezeu S-a jertfit pentru noi! Iata cat sacrificiu exista in iubire! Am putea spune ca tocmai prin sacrificiu e dovedita iubirea.
Spunea cineva ca "O dragoste care nu se vrea a fi vesnica, nici n-a inceput sa existe". Deci iubirea adevarata nu se stinge niciodata, pt. ca n-are cum. Ea tinde spre vesnicie. Nu cred in dragostea care se stinge. In cazul acela, n-a fost dragoste.
|
Fiul lui Dumnezeu s-a sacrificat pentru oameni, el fiind Dumnezeu deci sentimentele lui nu pot fi comparate cu sentimentele umane.
Prin sacrificu se dovedeste iubirea, dar iubirea are nevoie de dovezi? Este un sentiment ce nu poate fi exprimat in cuvinte. Iubirea este vesnica, dar asta nu presupune legarea pe viata e 2 oameni care au savarsit o greseala casatorindu-se. Poate ca tocmai, refuzand divortul si sacrificandu-se pentru o persoana pe care nu o iubesc si nu au iubit-o niciodata isi refuza sansa de a descopri adevarata iubire. In acest context am folosit cuvantul "sacrificiu"
Si daca intr-o casnicie unul doreste divortul, iar celalalt nu, pentru ca nu este de acord Biserica, ce se intampla? Leagl, din cate stiu, ar putea obtine divortul cel care doreste, iar calalalt devine pacatos?