Citat:
Īn prealabil postat de bmd
Cum ar trebuii sa fie preotesele?
Cit de mult asculta un preot de sotia lui? La fel ca noi mirenii? Mai mult? Mai putin? De loc?
Cine conduce biserica de ziduri: preoteasa, consiliu, preotul?
Este preoteasa un exemplu, ar trebuii sa fie unul?
|
--un exemplu de urmat sa nu se amestece in conducerea biserici dupa cum spune si Sf. Ap. Timoteila -I- Tim. Cap. 2 Incepind cu versetul -9-15 inclusiv si nu este necesar sa zicem mai mult dar pentru ca tot vorbim si judecam sa judecam cu judecata ce am vrea sa fim ssi noi judecati de DUMNEZEU si nu vreau sa dau apa la moara nimanui ca nu sInt eu vrednic sa ma judec pe mine nu pe alti .
---Eu traiesc in spañia si aici am avut parte de o experenta ce nu doresc sa o aibe nimeni , aici meam ingropat mama si aici sInt de multa vreme am cunoscut pe DUMNEZEU din frageda pruncie nascut Intro familei ortodoxa din mosi stramosi bunicul din partea Mamei era cantor (cIntaret ) al biserici si un Ostas un luptator pentru Ostea Domnului in vremurile cInd aceasta SfInta Oaste era la Inceputurile ei ,copil fiind miaduc aminte cum vorbeau intre ei bunici crezind ca noi nu stim dar miaduc aminte cu dor si mise pare ca aud si acum vorbele lor in urechi atunci ei find putini la numar se adunau odata in cas la unul alta data la altul si par ca aud glasul sfitelor cIntau acolo parca te ridica de la pamInt dulceata cu care se cIntau eram cuprins de un dor sa vad ce fac cei si ce vorbesc acolo unde se adunau nu ma lasau sa intru la Inceput ca se temeau sa nu spun la militie ca venea prin sat si ne gasea pe ulita si asa cu vorbe lingusitoare Intrebau copii zicIndule nu stiti unde se aduna ostasi duminica si arare ori primeau raspuns si acela nu de folos.
Mam departat putin de subiectul nostru si va rog sa ma iertati , La Inmormintarea mamei am adus pe un sfInt si sfintit parinte peParintele POSTOI IOAN ce mai tIrziu a Ifintat o parohie la MOTRIL IN SPAÑIA ca de SPAÑIA vorbesc acest sfInt parinte a facut toata rinduiala ortodoxa a InmormIntari dupa rInduiala sfintei biserici ;lam rugat sa mai ramIie la noi dupa InmormINtare si a ramas un timp a facut liturghie si vecernie in condtiile de aici pentru ca sInt vitrege fata de ce aveti In tara iubiti mei frati si surori nu aveam pe atunci locas de rugaciune si de Inchinare .
Dupa plecarea parintelui parea ca toate Duminicile sint pustii si ne rugam putin cIti eram ca DOMUL dumnezeu sa faca o minune sa trimita un preot pentru ca parintele avea numirea la MOTRIL IN ALMERIA era departe de noi la 400de Km nu aveam posbilitati de a ajunge Sfintele liturghii ,DOMNUL a auzit cererea noastra a celor cu dor de a avea o sfinta biserica si inainte de sfintele sarbatori ale anului2003spre 2004 ma unat intro seara un alt parinte din spañia de la GRANADA si ma Intreab vreti sa va vina un Preot acolo la voi sa fie de sarbatori la voi fara sa mai astept sa ma consult si cu alti frati am raspund da ; dar zice parintele trebuie sa va ocupati de dumnealui sa il ajutati cu ce puteti cred ca va dati seama ca find aici intre straini sIntem in stare sa ne dam toate pentru sfinta biserica si dragostea lui DUMNEZEU, a venit parintele si a vazut cum este sa traiesti intre strainii lam ajutat cu ce am putut si am cerut si de la alti frati mai Instaritii ca mine si vai vechi pe aici toate a fost bine pIna la un timp cInd lacomia a inceput sa lucre dup ce avenit doamna preoteasa din tara si a inceput sa conduca si pe parinte si pe ceio din biserica dar oamenii sau saturat de mofturile ei si sau departat de sfinta biserica din multi de alta data oameni cu credinta si frica lui DUMNEZEU sau departat si astazi imi reproseaza mie ca eu lam adus aici eu nu lam adus ce DUMNEZEU la trimis la noi dar el sarmanul crede ca venit aici sa tunda oile ce iau fost date la turma dar nu este multumit cu aceasta ce el la conducerea doamnei vrea sa ia de la oi si pielea si sa injunghie oile cele grase sa se infrupe din carnea lor nu vreau sa credeti ca clevetesc dar stiu ce spune BIBLIA cei ce slujec la altar trebuie sa abie parte de la altar si sint deacord dar nu sunt deacord ca sa nu se faca rInduiala in biserica asa cum nea fost lasata de SfInta biserica ...iartama doamne pe mine pacatosul si iarta si pe tot i parinti si frati nostri de pe acest pamInt SLAVA TATALUI SI FIULUI SI SFINTLUI DUH ACUM SI IN VECIU VECIULUI AMIN AMIN AMIN SLAVA TIE DAOAMNE SLAVA TIE ++++++++++++ AMIN