Condor ai spus ca postarile mele sunt intortocheate.Pai de asta m-am lungit mult cu ele pentru ca am vrut sa explic exact ceea ce vreau sa spun.Te-am supraestimat oare?Te consider un om destul de rational ca sa intelegi pe ce "limba" vorbesc.As fi vrut si de la tine asemenea postari,asa poate intelegeam si eu la ce te refereai(la "gradarea" pedepsei de exemplu,la care nu ai adus nici o explicatie si nici un argument biblic,de aceea nu stiu de unde ai dedus-o,sau la asa zisa inviere a lui Moise si sunt si alte aspecte pe care nu stiu de unde le-ai inteles).Nu imi place sa spun ceva in cateva fraze care sunt insuficiente.Mie imi place sa explic tot ceea ce spun,nu imi place sa aduc simplu un fapt fara sa spun ce inteleg eu prin acel fapt.Tu mi-ai adus cateva versete fara sa explici ce intelegi prin ele,de aceea mi-am permis eu sa deduc din ele ce ai fi vrut tu sa spui(si tu ai considerat ca inventez sau te rastalmacesc).Cand am spus ca intrebarea despre ingeri este greoaie,nu m-ai crezut,acum vad ca aprofundezi chestiunea(asta ma bucura).Si asupra celorlalte intrebari trebuie sa aprofundezi,ca raspunsurile nu au fost satisfacatoare,nu au fost argumentate biblic.Ar fi frumos daca vei studia si la acele intrebari.Pana atunci iti cer sa explici ce intelegi tu,care este versiunea ta despre urmatoarele pasaje,pentru ca pana acum nu m-am prins din tot ce ai spus.Macar sa am o idee despre ceea ce crezi.
Apocalipsa 20:10 Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți ZI SI NOAPTE IN VECII VECILOR
1 Petru 3:18 Hristos, de asemenea, a suferit odată pentru păcate, El, Cel neprihănit, pentru cei nelegiuiți, ca să ne aducă la Dumnezeu. El a fost omorât în trup, dar a fost înviat în duh,
1 Petru 3:19 în care S-a dus să propovăduiască duhurilor din închisoare,
1 Petru 3:20 care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia, în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, și anume opt.
Desigur ca nu sunt intr-o competitie cu tine,nici cu tricesimusquintus(chiar ma bucur ca aveti cunostinte biblice).Recunoaste ca nu am condamnat sabatul sau restrictia alimentara,le-am considerat optiuni(Romani 14:5 Unul socotește o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui.
Romani 14:6 Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. Cine mănâncă, pentru Domnul mănâncă; pentru că aduce mulțumiri lui Dumnezeu. Cine nu mănâncă, pentru Domnul nu mănâncă; și aduce și el mulțumiri lui Dumnezeu.) ,dar in ceea ce priveste sufletul pieritor si pedeapsa pentru totdeauna pur si simplu nu sunt de acord pentru ca le pot contrazice cu Biblia.
|