View Single Post
Vechi 16.10.2009, 13:21:55
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Preoteasa din parohia in care eram in tara era un model pentru enoriasi. Este cadru didactic, are doi copii si stie ca toti ochii credinciosilor sunt atintiti asupra ei. Dimineata o intalneam in drum spre scoala, dupa-amiaza o intalneam la piata, la supermarket, iar la slujbe era in Biserica. Dupa slujbe isi facea intotdeauna timp sa spuna un cuvant bun tuturor femeilor din parohie care o salutau sau treceau pur si simplu pe langa ea.

O alta preoteasa, din celalalt capat al tarii, cu patru copii (trei ai lor si inca un baietel infiat). Se ocupa doar de copii si de Biserica (unde facea si serviciile de muzeograf pentru ca Biserica face parte din patrimoniul national). Organiza cu femeile din parohie corul pentru slujbe, actiuni umanitare (la case de copii, aziluri de batrani etc.). In felul acesta l-a cunoscut pe baietelul pe care l-au infiat fiind in acelasi timp si exemplu pentru familiile cu posibilitati de a purcede si ei la o asemenea fapta de suflet. Se ocupa in acelasi timp de organizarea evenimentelor importante (botez, nunta, inmormantare) cand era solicitata.

Nu cred ca stabileste cineva un cod de reguli pentru o preoteasa, ci bunul simt, daruirea si chemarea launtrica a fiecareia ii sunt ghid.
Bravo sora, ai exemple meritorii si intaritoare, stimulante. O singura intrebare am vizind prima preoteasa si si in general pt. toate femeile care se sfirsesc de dorul lui Hristos : cum fac de au numai 2 copii ? Si aici pe forum f. putine sunt surorile care au 4 copii. Restul cred ca au facut aritmetica ,,interventionala" cu D.zeu si au negociat de la egal la egal (pt. ca aparent nu fac anumite porunci )numarul de membrii ai familiei .Iar sotii ,ca si capete de familie si raspunzatori de toate din ea(dupa cum arata sf.ap. Pavel in Cor.I)patroneaza si binecuvinteaza situatia. Nu discutam ,de comun acord, situatiile naturale binecuvintate(incetarea vietii intime si nerodirea naturala a sotiei)
Dar cu aceasta exceptie exemplele sunt deosebit de stimulante,de incurajatoare si nascatoare de dorinta de a face si noi,oile, precum face pastorul nostru !
Reply With Quote