Citat:
În prealabil postat de erzbet
pt sovidiu: intr-adevar, nimeni nu e de vina, nimeni uman, iar acela care are puterea sa intervina nu o face. Si pe acela noi il consideran sfant, drept etc. Atunci cum poate sa nu intervina? Apare indoiala: ori nu e asa de drept ori nu exista, ori nu este atotputernic si atunci a fost o cruzime din partea lui sa ne creeze. Dar daca totusi este atotputernic si lasa atatia oameni nevinovati sa sufere, atunci este cruzime
pentru alexandra: e si mai mare cruzimea sa plateasca un copil pentru pacatele parintilor lui, doar o minte dioabolica poate face asta. Si de fapt toti platim pentru un pacat pe care nu l-am savarsit noi. Sa lovesti un copil pentru ca parintele lui e criminal e cea mai mare absurditate posibila, eu ca om nu as putea face asta niciodata.
|
Erzbet, nu inteleg cum poti sa insinuezi ca ... Dumnezeu e diabolic?!
Dumnezeu iubeste tot ceea ce a creat. Tot. Este Drept, Bun si ne iubeste (sper sa intelegi odata...)
Asa ca pe unii pe care ii iubeste mai mult ii cheama la El mai devreme...sa stii ca pedeapsa e a parintilor teoretic (si practic, ei sufera pierderea, ei raman in suferinta pe pamant).
In adolescenta am pierdut o prietena buna, am avut o tendinta asemanatoare cu a ta, insa am inteles ca poate ea era prea buna pentru noi (ca sa o meritam, o iubeam mult). Deci vezi, cei ramasi sunt, de fapt, cei pedepsiti.