View Single Post
Vechi 14.10.2009, 18:46:12
laviniag23's Avatar
laviniag23 laviniag23 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.02.2009
Locaţie: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Sora, in cuvinte putine spui enormitati despre care nici nu-ti dai seama. Mai era daunazi un frate care singur isi spunea ca este ,,OmBun" si care avea aceiasi parere: ca sa apreciezi binele trebuie sa cunosti raul .Cred ca sti ca este un curent filosofic nociv in esenta si opus crestinismului . Te intreb : crezi ca este neaparat nevoie sa-ti ucizi parintii ca sa intelegi ca ce bine este daca nu faci asa ? Crerzi ca este neaparata nevoie sa fi violata ca sa intelegi ce bine este daca nu ajungi asa? Ori sa fi betiva pt. a intelege contrariul ? Si asa intrebarile pot continua trecind in revista toate pacatele. Sa nu crezi ca tot ce-ti trece tie prin minte este si asertiune sau macar sfat folositor crestineste ! In orice caz ne lasi destul sa vedem cit de ,,aproape" esti de cuvintele Mintuitorului spuse acum 3-4 saptamini la liturghie: ,,...cine voieste sa-mi urmeze sa se lapede de sine ,sa-si ia crucea si sa vina dupa mine " Cu asemenea pareri intelegi tu sa faci lepadare de sine si sa-l urmezi pe Hristos? Am inteles ca vorbesti despre tine, ca nefiind tare in credinta de mica ti s-a parut potrivit si te-ai binecuvintat dindu-ti deslegare la desfrinare neputindu-te lupta cu aceasta uriciune de pacat .Ca ti-ai gasit si o scuza sociala pt. pacatuirea ta dar sa ti foarte bine minte ca in lumea asta nu toate femeile sunt desfrinate si nu toti barbatii ,,e" porci .Exista multi frati virtuosi in pofida multor justificari sociale la indemina !
Nu trebuie sa te superi pt. ca nu am aceleasi pareri cu tine ,mai ales ca TU ai spus si eu ...am interpretat !Eu am comentat doar ce am auzit la tine , nu am inventat eu nimic !
Da, posibil sa ai sau nu dreptate. Nu mi-am gasit nici o scuza sociala sa traiesc asa cum spui tu in desfranare; faptul ca am avut mai multe experiente nu inseamna neaparat acest lucru, totul tine de cunoastere. Iar tare in credinta , tocmai, am ajuns dupa aceste experiente care intr-un fel sau altul mi-au deschis ochii si chiar ele m-au apropiat de credinta. Tu crezi ca toti sunt de mici puternici in credinta si urmeaza calea lui Dumnezeu? Fiecare ne confruntam cu diverse cumpene si tocmai ele pot fi inceput bun de pocainta. Dar se pare ca suntem uneori prea orbi sa vedem propriile slabiciuni si prea repede aruncam piatra...
Si ca o paranteza , sunt multi calugari si oameni care s-au lepadat de sine si au urmat pe Dumnezeu, doar dupa ce au intampinat mari ispite si au cunoscut raul de care vorbeam.)de pilda Sf Ciprian). http://paginiortodoxe.tripod.com/vso...i_iustina.html
Si inca ceva ce posibil stii sau ar fi trebuit sa stii....Isus a venit pentru cei ¨bolnavi¨ si nu pentru cei sanatosi. Mai mult se bucura Dumnezeu atunci cand vede cum pacatosul se pocaieste (asemeni talharului pe cruce) decat cel care intreaga viata a trait-o in curatie.
Pe cei pacatosi a venit sa-i salveze si nu exista multmire mai mare in ceruri cand unul se mantuieste. Dumnezeu sa te aiba in paza!