View Single Post
Vechi 14.10.2009, 13:22:54
MadalinaM MadalinaM is offline
Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Hi hi hi! Zau, tarde m-am mai distrat, Madalina..
Inca o teorie ciudata si pseudostiintifica a parintelui Arsenie Boca.
Nu stiu cat de ciudata/pseudostiintifica este. Nu e treaba mea sa judec ce a zis/facut un om care a adus mii de oameni la Hristos, poate numai prin prisma aceasta Dumnezeu l-a mantuit. Si poate chiar prin aceste teorii lumea s-a intors de pe calea cea larga...

Nu zice nimeni ca nu gandim critic si nici ca asta ar avea legatura cu scoala romaneasca. Nu e locul aici sa fac apologia gandirii si nici critica invatamantului romanesc. Insa voi spune doar un lucru: n-are legatura scoala romaneasca cu lipsa criticii in gandire, cum n-are legatura lipsa/prisosul educatiei cu trairea duhovniceasca, decat atunci cand sunt folosite intelept, care intelepciune nu presupune educatie ci autoeducare, care intelepciune presupune deschidere catre tot polenul ce trebuie cules, care intelepciune presupune urmarea legilor lui Dumnezeu si curatirea inimii, stim cu totii prin ce. Teoriile stiintifice au aparut, s-au estompat, au parut altele etc. Dar cuvantul Scripturii nu a patit asa. Poate numai asta ar trebui sa ne dea de gandit. Asa cum ziceam, faptul ca sunt un trup...apoi numai asta aduce multe concluzii. Cum zicea evanghelia de duminica: cine are urechi de auzit sa auda si cine are ochi( trupesc si duhovnicesc) sa vada!
Doamne ajuta!