Citat:
În prealabil postat de sophia
Unele postari de aici chiar ma socheaza.
1. Viitoarea sotie a preotului trebuie sa fie virgina. Unde scrie asta? Se verifica? Trebuie sa aduca certificat de la ginecolog? Sau sa jure pe Biblie?
Eu inteleg cerinta, teoretic. Normal asa ar trebui.
Dar in ziua de azi nici viitorul preot nu mai este virgin cred (in multe cazuri).
Nu stiu cum este la calugari si la maici, daca este cerinta obligatorie.
2. Cum se intampla acum? Marturiseste fata de la prima intalnire, sau intreaba baiatul, sau se cer ceva dovezi, sau o verifica baiatul? Sau cum.
3. Si eu am trait experienta, ca baietii te evita daca afla ca esti virgina.
4. La cununia religioasa, teoretic trebuie sa fii in rochie alba care inseamna puritate, virginitate. Dar nu se cere dovada.
Si eu inca mai prefer regula batraneasca: baiatul trebuie sa aibe experienta la pat si nu sa fie nepriceput, plus ca are niste nevoie speciale.
Se spunea ca fata trebuie sa fie virgina.
Eu am constatat doua probleme majore si de aceea spun ca si fata trebuie sa fie invatata, pregatita pentru casatorie chiar si pentru pat si chiar e bine sa aibe o proba: pot apare nepotriviri care sa faca o casnicie imposibila, se poate depista o problema de infertilitate care trebuie cunoscuta si acceptata in prealabil de viitorii soti. Altfel se intra cu minciuna in casatorie.
Si inca ceva: poate ca nu stiti ca virginitatea poti s-o pierzi si accidental, fara barbat. V-ati gandit la asta?
|
La intrarea in monahism pot intra si barbatii si femeile care inainte au avut familie au nascut copii si dar odata intrati in monahism acesti oameni nu mai au voie la contacte sexuale .
3 sunt voturile monahale : curatia , saracia si ascultarea .
Voturi care le depun monahii si monahiile de buna voie ca nimeni nu ii obliga sa se faca calugari .
Zici ca barbatul si femeia trebuie sa aiba experienta la pat ?
Experienta la pat pentru a desfrana cat mai mult ?
Noi inca nu ne dam seama ca pacatele astea se aduna . Ce vom zice la Infricosatoarea Judecata ?
Nici tu nu vei putea zice ca nai stiut despre acestea caci ai citit de aici de pe forum ce e bine si ce e rau .
Vai si amar de mine la Judecata . Vai si amar .